ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Νέα διακοπή στη δίκη για το φοβερό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Αντιδημάρχου Κώστα Σταυρογιάννη

Νέα διακοπή στη δίκη για το φοβερό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Αντιδημάρχου Κώστα Σταυρογιάννη

Νέο κώλυμα από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου οδηγού και αυστηρή επισήμανση από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Για τις 15 Ιουνίου 2026, στις 09:00’ το πρωί, διεκόπη η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, για το φοβερό τροχαίο στο οποίο τον Ιούνιο του 2025 έχασε τη ζωή του ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Κώστας Σταυρογιάννης και τραυματίστηκε σοβαρά η σύζυγός του.

Το Δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει εκ νέου τη διαδικασία, καθώς δεν εμφανίσθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου οδηγού, Θεόδωρος Καραγιάννης, ο οποίος αρχικά ενημέρωσε ότι είχε δίκη στον Άρειο Πάγο. Κατόπιν μηνύματος της Προέδρου του Δικαστηρίου ότι θα τον περιμένουν οπωσδήποτε να έρθει, ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε για βλάβη του οχήματός του και ότι δεν ήταν σε θέση μετά από όσα πέρασε να δικάσει.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Προέδρου της έδρας, η οποία σε αυστηρό τόνο επισήμανε ότι στην νέα ημερομηνία το Δικαστήριο θα γίνει οπωσδήποτε, «είτε ο συνήγορος αρρωστήσει είτε κατεβούν οι εξωγήινοι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η δίκη θα γίνει ακόμη κι αν χρειαστεί το Δικαστήριο να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου για τον κατηγορούμενο.

Από την πλευρά του ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας του Αντιδημάρχου, Γιώργος Δούμας, δήλωσε λακωνικά ότι επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων του.

Νωρίτερα εντός του Δικαστηρίου, ο κ. Δούμας είχε αντιδράσει εντονότατα στο άκουσμα του νέου κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης για αναβολή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται περί σκοπιμότητας αποφυγής διεξαγωγής της δίκης, προβαίνοντας σε σοβαρές δηλώσεις ψέγοντας την ακολουθητέα διαδικασία παρέλκυσής της. Μάλιστα κατέγραψε το όλο ιστορικό απαρχής ζητώντας από το Δικαστήριο να μην ενδώσει στο αίτημα της αναβολής και να προχωρήσει στη διακοπή της, τονίζοντας με έμφαση ότι «είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, η δίκη αυτή θα γίνει…».

Το Δικαστήριο μετά και το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής απεσύρθη σε διάσκεψη και αποδέχθη το αίτημα για διακοπή της δίκης για 15 Ιουνίου.

Ο Κώστας Σταυρογιάννης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της 22ας Ιουνίου 2025 στον νέο περιφερειακό του Προφήτη Ηλία. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με οδηγό τη σύζυγό του συγκρούστηκε μετωπικά με μια Mercedes που οδηγούσε ο 35χρονος - σήμερα - κατηγορούμενος, ο οποίος δικάζεται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και το θάνατο άλλου, καθώς και για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών. Παραμένει προφυλακισμένος στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.

Ευρυτανία: Πρόστιμο σε μελισσοκόμο που κάπνιζε τα μελίσσια του χωρίς μέτρα πυροπροστασίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ευρυτανία: Πρόστιμο σε μελισσοκόμο που κάπνιζε τα μελίσσια του χωρίς μέτρα πυροπροστασίας
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google