ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 15 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Νέο κύμα καταλήψεων σε σχολεία της Λαμίας - Στις 12:00' το μεσημέρι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Πάρκου

Νέο κύμα καταλήψεων σε σχολεία της Λαμίας - Στις 12:00'  το μεσημέρι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Πάρκου

Κάλεσμα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία μαθητών και γονέων…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Σε κλοιό μαθητικών καταλήψεων βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (21/10/2026) η Λαμία, την ίδια ώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ και των στάσεων εργασίας της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή των αρμόδιων υπηρεσιών, έξι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Λαμίας τελούν σήμερα υπό κατάληψη και συγκεκριμένα:

  • 2ο ΓΕΛ Λαμίας
  • 3ο ΓΕΛ Λαμίας
  • 5ο ΓΕΛ Λαμίας
  • 6ο ΓΕΛ Λαμίας
  • 9ο Γυμνάσιο Λαμίας
  • 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας

Οι μαθητές εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράταξή τους στις συνολικότερες διεκδικήσεις για την κατάσταση της εκπαίδευσης, με αιχμή του δόρατος τα έντονα προβλήματα σχολικής στέγης και συντήρησης των κτιριακών υποδομών, όπως αναδείχθηκαν με τα πρόσφατα περιστατικά στο 3ο ΓΕΛ, το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας και το ΕΠΑΛ Αταλάντης.

Ραντεβού στις 12:00 στην πλατεία Πάρκου

Το αγωνιστικό ραντεβού εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων έχει δοθεί για τις 12:00’ το μεσημέρι στην πλατεία Πάρκου, όπου θα πραγματοποιηθεί το κεντρικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών, πέραν της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ, ισχύουν στάσεις εργασίας από την ΕΛΜΕ Φθιώτιδας (08:00 – 11:00) και από την ΟΛΜΕ (11:00 – 14:00).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Φθιώτιδας και η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας ενώνουν τις φωνές τους διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων και συντήρησης.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, με άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δυτική Φθιώτιδα: Τραυματισμός 53χρονου κυνηγού στη Γιαννιτσού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δυτική Φθιώτιδα: Τραυματισμός 53χρονου κυνηγού στη Γιαννιτσού
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Η Δημοτική Αστυνομία αλλάζει ρόλο: Από τις κλήσεις στις συλλήψεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Προσοχή! Νέα ηλεκτρονική απάτη: Μήνυμα στο WhatsApp «μολύνει» τα κινητά των χρηστών, τι να κάνετε αν το ανοίξατε