«Ντύθηκαν» στα λευκά τα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας - Που χρειάζονται αλυσίδες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Που χρειάζονται αλυσίδες. Υποχωρεί ο χιονιάς. Θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι βροχές. Συννεφιασμένος ο καιρός την 25η Μαρτίου με άνοδο της θερμοκρασίας…
Αρκετό χιόνι στα ορεινά χωριά των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, έφερε ο ανοιξιάτικος χιονιάς την Πέμπτη το βράδυ και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Το βίντεο του Προέδρου της Καστανιάς Υπάτης Κώστα Ρούσκα και της Στάγιας (Πλάτανος) Γρηγόρη Παπαγεωργίου του Δήμου Μακρακώμης, είναι χαρακτηριστικά της χιονόπτωσης που έντυσε στα λευκά τα όμορφα χωριά τους, ακόμη και σε υψόμετρο μικρότερο των 1.000 μέτρων.
Το Καταφύγιο Οίτης ντυμένο στα λευκά:
Εκτός συναγωνισμού το χιόνι που έπεσε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Το βίντεο του Arachovameteo.gr από την Φτερόλακκα και τα 1.650 μέτρα δείχνει τις προσπάθειες αποχιονισμού.
Που χρειάζονται αλυσίδες
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των καιρικών φαινομένων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ως ακολούθως:
Νομός Ευρυτανίας
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στα κάτωθι σημεία του οδικού δικτύου:
- Από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ της Επ.Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας.
- Από την 12η χ/θ έως την 22η χ/θ της Επ.Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς (Θέση Βράχος).
- Από την 50η χ/θ έως την 60η χ/θ της Επ.Ο. Φουρνάς – Καρδίτσας (Θέση Ζαχαράκη).
Νομός Φθιώτιδας
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 61η χ/θ έως την 64,700 χ/θ της Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου.
Υπενθυμίζεται ότι, για το σύνολο του οδικού δικτύου των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παραμένει σε ισχύ ο υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά.
Βελτιώνεται ο καιρός
Ο καιρός όμως από την Παρασκευή το μεσημέρι βελτιώνεται και οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της Φθιώτιδας θα σταματήσουν. Το Σαββατοκύριακο η βελτίωση αυτή θα αποτυπωθεί στην περιοχή μας με άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο την Τρίτη 24 Μαρτίου και πιθανότατα μέχρι το πρωί της επομένης που έχουμε και την παρέλαση, τα φαινόμενα (βροχές) αναμένεται να επιστρέψουν. Στις περισσότερες περιοχές πάντως η παρέλαση θα γίνει μόνο με συννεφιασμένο καιρό. Καλύτερη κι ασφαλέστερη πρόβλεψη όμως θα υπάρχει την προσεχή Κυριακή.
Χιονίζει στα ορεινά της Φθιώτιδας - Η viral περιγραφή της χιονόπτωσης (ΒΙΝΤΕΟ)
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!