ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 5 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Μεγάλο μπλόκο στον κόμβο Μπράλου, έξω από τη Λαμία, στήνουν οι αγρότες σήμερα Σάββατο

Μεγάλο μπλόκο στον κόμβο Μπράλου, έξω από τη Λαμία, στήνουν οι αγρότες σήμερα Σάββατο

Αναμένονται τρακτέρ από πέντε δήμους…

Ανήμερα του Αγίου Νικολάου (6/12/25), αναμένεται το πρώτο μπλόκο στην περιοχή της Λαμίας, σύμφωνα με την τελευταία συνέλευση των Αγροτών της περιοχής.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην ανατολική Στερεά οι αγρότες δε θέλησαν να προσθέσουν προβλήματα σε όσους οδηγούς ήταν στον δρόμο με αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

«Στόχος μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τους συμπολίτες μας αλλά να ακουστεί η φωνή μας, που είναι φωνή απόγνωσης, επιβίωσης», ανέφερε στο LamiaReport ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λαμίας Γιώργος Παλιούρας. Ο κ. Παλιούρας με παραδείγματα περιέγραψε ότι το σύνολο σχεδόν των ανθρώπων που ασχολείται με τη γεωργία στην περιοχή μας πολύ δύσκολα μπορεί να γυρίσει στην παραγωγή. Όσο για τους κτηνοτρόφους, έχουν σχεδόν καταστραφεί και μαζί με αυτούς κι όσοι αγρότες τους εφοδιάζουν με τροφές.

Το πρωί του Σαββάτου λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο κομβόι από τη δυτική Φθιώτιδα, τις Κοινότητες της Λαμίας, ακόμη και από την ανατολική Φθιώτιδα.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή των αγροτών από την περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, αλλά και από το Μώλο όπου οι αγρότες αποφασίζουν τον τρόπο αντίδρασής τους σε γενική συνέλευση.

Την ίδια ώρα ο Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης, έχει καλέσει νέα σύσκεψη, αυτή τη φορά στο Δημαρχείο Λιβανατών. Στην προηγηθείσα σύσκεψη στην Αταλάντη, έδωσαν ραντεβού για τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στον κόμβο Αταλάντης και το αποτέλεσμα των συσκέψεων στην περιοχή θα καθορίσει τους χρόνους και τη δυναμική των επερχόμενων κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών στο ύψος της Θήβας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λίγες συλλήψεις αλλά αρκετά πρόστιμα έκλεισε το 2025 στα λιμάνια και στις ακτές της Κεντρικής Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Με λίγες συλλήψεις αλλά αρκετά πρόστιμα έκλεισε το 2025 στα λιμάνια και στις ακτές της Κεντρικής Ελλάδας