Οι αγρότες αποφασίζουν σήμερα τα επόμενα βήματα – Ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις
Στο τραπέζι η πρόταση να κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ και να κλείσουν εθνικές οδούς και παράδρομους για 48 ώρες.
Στις 12:00' το μεσημέρι της Κυριακής (04.01.2026) αναμένεται να ξεκινήσει η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μαλγάρων όπου θα παρθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα και για το αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες εξετάζουν να ενισχύσουν τα μπλόκα τους ακόμη και να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, άλλο μέτρο που εξετάζεται είναι ακόμη και το κλείσιμο των παράδρομων. Μετά την ανάπαυλα των εορτών, οι αγρότες επέστρεψαν στα μπλόκα τους το Σάββατο, κλείνοντας αιφνιδιαστικά την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θήβας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η κίνηση διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Στο Κάστρο Βοιωτίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας, από τον ανισόπεδο Κόμβο Μαρτίνου έως τον ανισόπεδο Κόμβο Κάστρου, μέσω του παραδρόμου της εθνικής.
Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία γίνεται από μία λωρίδα.
Σκληρή στάση διατηρούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Μετά από 34 ημέρες που βρίσκονται στον δρόμο, προτείνουν να αυξήσουν την πίεση και να στήσουν 48ωρα μπλόκα μετά τα Φώτα. Τονίζουν πως θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να ικανοποιηθούν.
Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν μονόδρομο τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Προς το παρόν τα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν ανοικτά, αυτό όμως τις επόμενες ημέρες θα εξαρτηθεί από την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης στα Μάλγαρα.
Στην Αχαΐα, οι αγρότες συζητούν για ευρείας κλίμακας κινητοποιήσεις. «Θα προχωρήσουμε μέσα στον ιστό της πόλης, λιμάνια, Περιφέρεια, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες», δηλώνουν.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, έκλεισαν την περιμετρική οδό της Πάτρας, δείχνοντας ότι σκληραίνουν τη στάση τους.
Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εκκλήσεις για διάλογο, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα να επαναλαμβάνει πως 20 από τα 27 αιτήματα των παραγωγών είτε έχουν ικανοποιηθεί, είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Πυρκαγιά στη Φωκίδα στην περιοχή Πενταγιοί – Σηκώθηκε 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος
Από το έδαφος επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων
Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα RoboHeads του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής
Πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Αυγούστου 2026, στο Osaka International Convention Center, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Λαμία: Βρήκε χαμένη βέρα και την επέστρεψε - Το «ευχαριστώ» στον νεαρό ντελιβερά
Διαβάστε το ευχαριστήριο μήνυμα συμπολίτη μας...
Στερεά: 24 συλλήψεις σε ένα 24ωρο - Τρία άτομα με χειροπέδες στη Φθιώτιδα
Έφτασαν τις 413 οι κλήσεις της Τροχαίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια…