Ολοκληρώθηκε η δράση «Μικρά χέρια, μεγάλα όχι στη ΒΙΑ» από τον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λαμιέων
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2025.
O Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Λαμιέων πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ), εικαστική δράση ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της σχολικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, με τίτλο «Μικρά Χέρια, Μεγάλα Όχι στη ΒΙΑ».
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοέμβρη) και είχε στόχο την ενίσχυση του μηνύματος για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της υποστήριξης.
Στη δράση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, οι οποίοι δημιούργησαν πίνακες ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζουμε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, φιλία, ισότητα, ελευθερία και ελπίδα». Τα έργα των μαθητών θα τοποθετηθούν στα δωμάτια φιλοξενίας του Ξενώνα, προσθέτοντας μια φωτεινή και χαρούμενη πινελιά στην καθημερινότητα των φιλοξενούμενων γυναικών και των παιδιών τους, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας δίνοντας χώρο στη δημιουργική έκφραση συναισθημάτων και εμπειριών μέσα από την τέχνη.
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΟΠΣ 6002732 - Ε.Π. «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027»
Στη δράση, που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Δημοτικού κτιρίου, επί της οδού Αινιάνων 6 - 8, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Εξυπηρέτησης Πολιτών Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, Καθημερινότητας Πολιτών & Πολεοδομίας Γεώργιος Σγάγιας, Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη Σόλια, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σεραφείμ Πρέντζας.
Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Δήμου Λαμιέων στην υποστήριξη των γυναικών και των παιδιών που αντιμετωπίζουν κάθε μορφή βίας, αλλά και στην προώθηση κουλτούρας σεβασμού, ισότητας και μηδενικής ανοχής απέναντι στην κακοποίηση.
Πληροφορίες για τον Ξενώνα:
- e-mail: [email protected]
- Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λαμιέων
Τηλ.: 22313 - 51069 (08:00-15:00)
Δείτε φωτογραφίες:














πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανοιξιάτικο τοπίο τις επόμενες ημέρες - Πότε χαλάει ξανά ο καιρός
Με ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός έως την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Καμένο αυτοκίνητο από διαδηλώσεις - Ποιος το πληρώνει;
Η φωτιά από μολότοφ μπορεί να καταστρέψει ένα αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά. Η αποζημίωση στην Ελλάδα εξαρτάται από συγκεκριμένες καλύψεις και εξαιρέσεις.
Φθιώτιδα: Όργιο απατών με «αστυνομικούς» από Ρουμανία, «μαϊμού» δορυφόρους & ΔΕΗτζήδες
Έπεισαν γυναίκα να αφήσει κοσμήματα σε κάδο έξω από εκκλησία. 73χρονη πλήρωσε ακριβά το κόλπο με το δορυφόρο!...
Απολογισμός τριμήνου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό (ΒΙΝΤΕΟ)
11 ακόμη έργα ολοκληρώθηκαν - 12 ξεκινούν - 13 χρηματοδοτήθηκαν - Στόχος του 2027 το Διοικητήριο Λαμίας.
Γιώργος Μαζωνάκης: Tοιχογραφία στον Βόλο με τη μορφή του αείμνηστου καλλιτέχνη και στίχους τραγουδιού του
Το έργο είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους όσους διέρχονται από την Ερμού 89 στον Βόλο και αποτελεί ένα ζωντανό φόρο τιμής σε έναν καλλιτέχνη που «ανήκε σε εκείνον και στα όνειρά του».
Λαμία: Τροχαίο με μηχανάκι και δύο τραυματίες στα φανάρια του Αστυνομικού Μεγάρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Στο οδόστρωμα κατέληξε ο δικυκλιστής, τραυματίστηκε και η οδηγός του αυτοκινήτου - Διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.