ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Πάνω από 5.000 ευρώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον 43χρονο για την πυρκαγιά στο Καλαπόδι

Πάνω από 5.000 ευρώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον 43χρονο για την πυρκαγιά στο Καλαπόδι

Μέχρι 15 Ιουλίου οι αιτήσεις για αποκατάσταση ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας, ενημέρωσε τους δημότες του που έπαθαν ζημιά από την πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου σε Σφάκα και Ελάτεια, σε φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο, να υποβάλουν σχετική αίτηση - δήλωση.

Οι δηλώσεις θα γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Ελάτειας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με καταληκτική προθεσμία την 15η Ιουλίου 2026.

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2234350213 (ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΑΘΟΥΛΑ).

Εντωμεταξύ για την καταστροφική πυρκαγιά συνελήφθη 43χρονος ο οποίος σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκτελούσε αγροτικές εργασίες με θεριζοαλωνιστική μηχανή στην περιοχή του Καλαποδίου.

Η σύλληψη του έγινε την επόμενη ημέρα (02 Ιουλίου 2026), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Φθιώτιδας. Του επιβλήθηκε μάλιστα και διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.062,05€.

Το συγκεκριμένο νούμερο είναι μάλλον το υψηλότερο που έχουμε διαβάσει στις ανακοινώσεις της πυροσβεστικής, όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στη μεγάλη καταστροφή που έγινε με πάνω από 4.500 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης, καλλιέργειες και ελαιόδεντρα, καταστροφή υποδομών, ενώ οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών στη Σφάκα, η οποία εκκενώθηκε, όπως έγινε προληπτικά και για τον Οικισμό Κατάλυμα.

Εξάμηνη παράταση της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για Αταλάντη και Μαλεσίνα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Εξάμηνη παράταση της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για Αταλάντη και Μαλεσίνα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google