Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδότηση 1.277.704 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, υπέγραψε την απόφαση.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 - 2027».
Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του διδακτηρίου, που αποτελείται από ισόγειο και όροφο συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 2.112,04 τμ. και κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Ε‘, σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσής του. Μετά την ολοκλήρωση της πράξης το κτίριο αναμένεται να ανέλθει στην ενεργειακή κατηγορία Α.
Προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις, όπως:
- Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων παλαιού τύπου με νέα ενεργειακά συστήματα αλουμινίου, με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.
- Στεγανοποίηση και θερμομόνωση της πλάκας από σκυρόδεμα κάτω από την στέγη.
- Κατασκευή ολοκληρωμένου σύνθετου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης.
- Θερμοπρόσοψη (ETICS) µε άκαυστες, συμπαγείς πλάκες πετροβάμβακα.
Οι κύριες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνουν:
- Αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (δύο λέβητες πετρελαίου) με δύο αντλίες θερμότητας.
- Αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών λαμπτήρων φθορίου με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Led (280 τεμ).
- Εγκατάσταση φ/β συστήματος 20 KWp στη στέγη για ενεργειακό συμψηφισμό.
Προβλέπονται επίσης συμπληρωματικές εργασίες για την ενεργητική πυροπροστασία του κτιρίου, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, καθώς και για την πρόσβαση ΑμεΑ στον α΄όροφο του κτηρίου με αναβατόριο κλιμακοστασίου με πλατφόρμα.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Δικαιούχος είναι ο Δήμος Λεβαδέων, που εκπόνησε και την απαραίτητη μελέτη, και η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.277.704,85 ευρώ.
«Θέλουμε καλύτερες σχολικές υποδομές για τα παιδιά μας και αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Προς τούτο, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας, για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς. Με την ολοκλήρωση του έργου, από τον Δήμο Λεβαδέων, αναμένεται σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και πολύ καλύτερες συνθήκες θέρμανσης και δροσιάς για εκπαιδευτικούς και μαθητές».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
«Γελοιότητες αυτά για τα ποντίκια και τους αρουραίους»: Τι λέει η δασκάλα στη Φουρνά για το σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας
Η Παναγιώτα Διαμαντή εξηγεί ότι η σχετική αναφορά αφορούσε την κατάσταση της κατοικίας πριν από την ανακαίνιση και την εγκατάσταση της οικογένειας
Λαμία: Κραυγή απόγνωσης από εργαζόμενη σε κατάστημα της πόλης
«Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τους Ρομά στα καταστήματα» - Έκκληση προς τους αρμόδιους να βρεθεί λύση για το θέμα…
Διακοπές ρεύματος σήμερα και αύριο στη Φθιώτιδα
Αφορά τους δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης, Στυλίδας και Δομοκού…
Σύλληψη στην Εύβοια για πρόκληση πυρκαγιάς - Παραμένει ο πολύ υψηλός κίνδυνος στο νησί
Με κίτρινο χρώμα πάλι στο χάρτη η Φθιώτιδα…
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας: Προκήρυξη τριών θέσεων διευθυντών σχολικών μονάδων
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου…
Προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στη Σκύρο – Εξετάζεται σύνδεση με τη μεγάλη πυρκαγιά του Δεκαπενταύγουστου
Στο μικροσκόπιο της ΔΑΕΕ ο ρόλος του συγκεκριμένου άνδρα…