Πέθανε ο πατέρας της Βίκυ Λέανδρος σε ηλικία 102 ετών – Στο Πευκί Ευβοίας η κηδεία του σε στενό οικογενειακό κύκλο
Έγραψε το «Apres Toi» και ήταν ο πρώτος ερμηνευτής του ύμνου του Παναθηναϊκού
Στιγμές πένθους βιώνει η λαοφιλής τραγουδίστριας Βίκυ Λέανδρος καθώς «έσβησε» σε ηλικία 102 ετών, ο πατέρας της Λεό Λέανδρος.
Ο Λεό Λέανδρος, πατέρας και καλλιτεχνικός μέντορας της Βίκυ Λέανδρος, πέθανε χθες Παρασκευή (31.10.2025) – Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Πευκί Ευβοίας, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Ο Λέανδρος Παπαθανασίου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, υπήρξε τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός με διεθνή καριέρα.
Έγραψε πολλές από τις πρώτες επιτυχίες της κόρης του, ανάμεσά τους και το «Après Toi», με το οποίο η Βίκυ Λέανδρος κέρδισε τη Eurovision το 1972, εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο.
Ο Λέανδρος Παπαθανασίου συνέθεσε και έκανε την παραγωγή για πολλούς άλλους καλλιτέχνες όπως ο Χούλιο Ιγκλέσιας, Ντέμης Ρούσος, Νάνα Μούσχουρη, μεταξύ των άλλων.
Έχει συνθέσει μερικές από τις ομορφότερες μελωδίες του δυτικού δημοφιλούς ρεπερτορίου, συνδυάζοντας τον ελληνικό ήχο με το ευρωπαϊκό ύφος. Το 1983 αποσύρθηκε από την ενεργή δράση, επέστρεψε όμως στο στούντιο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποκλειστικά για 3 δίσκους της κόρης του. Οι δίσκοι του έχουν πουλήσει πάνω από 120 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Στις 29 Αυγούστου 2024, με γραπτή δήλωσή του, γνωστοποίησε εξώδικο που απέστειλε στην κόρη του, Βίκυ, με το οποίο της απαγόρευσε να ερμηνεύσει τα τραγούδια που έχει δημιουργήσει ή συνδημιουργήσει ο ίδιος στη συναυλία της στο Ηρώδειο, στις 6 Σεπτεμβρίου.
Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η παράλειψη αναφοράς του ονόματός του, που «υποβαθμίζει και απομειώνει τόσο τον ίδιο ως συνθέτη και δημιουργό, όσο και τα έργα του, προσβάλλοντας έτσι τα δικαιώματα και την προσωπικότητά του».
Ο Λέανδρος ήταν ο πρώτος ερμηνευτής του ύμνου του Παναθηναϊκού.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Συλλογή σχολικών ειδών από το Συμβούλιο Νέων και τον Δήμο Λαμιέων
7-9 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο.
Με ευρωπαϊκό βλέμμα στην 90ή ΔΕΘ το Επιμελητήριο Φθιώτιδας
Ο Χρυσόστομος Καρέλλης στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς της ΚΕΕΕ.
Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή πεζογέφυρας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας
Για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών.
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Εύβοια, στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος (ΒΙΝΤΕΟ)
Πληροφορίες ότι η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό.
Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη το παζάρι στη Λαμία - Κλειστή ο οδός Φιλίας από αύριο Σάββατο
Παζάρι στη Λαμία και φέτος από την Τετάρτη (9/9) μέχρι και την Τρίτη (15/9).
Μετακομίζει το τμήμα ελέγχου υλικών και ποιότητας Δημοσίων Έργων Στερεάς
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση...