Πιέζουν οι αγρότες του Μπράλου με κλείσιμο παραδρόμων - Νέες ρυθμίσεις για το μπλόκο στην Αταλάντη
Τι ισχύει σε Κάστρο, Θήβα και Χαλκίδα…
Σε αποκλεισμό των παραδρόμων στο ύψος του Μπράλου, προχώρησαν από τις 2:00’ το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου, οι αγρότες του ομώνυμου μπλόκου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις αρχικές διεκδικήσεις τους και στα όσα έχουν αποσπάσει από την Κυβέρνηση.
Ο αποκλεισμός έχει ως αποτέλεσμα να εφαρμόζονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στα δύο ρεύματα.
Μπράλος - Κατεύθυνση Κυκλοφορίας προς Αθήνα
Όλα τα οχήματα (πλην των φορτηγών) τα οποία κινούνται στον αυτοκ/μο ΑΘΕ με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Η/Κ Ανθήλης (χ/θ 209,984 του ΑΘΕ) και μέσω του παραδρόμου του ΑΘΕ θα εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Ηράκλειας – Δαμάστας και μέσω της Κάτω Δαμάστας στην εθνική οδό Θερμοπυλών – Ιτέας (3χ/θ) . Στη συνέχεια, στη χ/θ 21 της εθνικής οδού Θερμοπυλών – Ιτέας, θα εκτρέπονται στην εο Λαμίας – Λιβαδειάς και μέσω της εο Λιβαδειάς – Θήβας και του Α/Κ Ριτσώνας, θα εισέρχονται στον αυτοκ/μο ΑΘΕ.
Όλα τα οχήματα (πλην των φορτηγών) τα οποία κινούνται στον αυτοκ/μο Ε65 με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον κόμβο Κόμματος (χ/θ 5,700 του Ε65) προς τον ΑΘΕ (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη). Στη συνέχεια, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Ροδίτσας (χ/θ 212,575 του ΑΘΕ) προς Λαμία και μέσω του του Κόμβου Σερδάρη θα κατευθύνονται στον παράδρομο του ΑΘΕ και θα ακολουθούν τη διαδρομή της προηγούμενης παραγράφου. Δηλαδή, μέσω του παραδρόμου του ΑΘΕ θα εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Ηράκλειας – Δαμάστας και μέσω της Κάτω Δαμάστας στην εθνική οδό Θερμοπυλών – Ιτέας (3χ/θ) . Στη συνέχεια, στη χ/θ 21 της εθνικής οδού Θερμοπυλών – Ιτέας, θα εκτρέπονται στην εο Λαμίας – Λιβαδειάς και μέσω της εο Λιβαδειάς – Θήβας και του Α/Κ Ριτσώνας, θα εισέρχονται στον αυτοκ/μο ΑΘΕ.
Όλα τα φορτηγά οχήματα τα οποία κινούνται στον αυτοκ/μο ΑΘΕ και στον αυτοκινητόδρομο Ε65 με κατεύθυνση προς Αθήνα, κατόπιν υπόδειξης των τροχονόμων, θα σταθμεύουν προσωρινά σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων.
Μπράλος - Κατεύθυνση Κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη
Όλα τα οχήματα (πλην των φορτηγών) τα οποία κινούνται στον αυτοκ/μο ΑΘΕ με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στον Η/Κ Σκάρφειας (χ/θ 185,127 του ΑΘΕ) και στη συνέχεια μέσω επαρχιακής οδού Κόμνηνας- Ρεγκινίου (Ρεγκίνι) και επαρχιακής οδού Αταλάντης – Εξάρχου (Μόδι) θα εισέρχονται στην εο Λαμίας – Λιβαδειάς (χ/θ 58,500). Ακολούθως, θα εισέρχονται στην εθνική οδό Θερμοπυλών – Ιτέας (χ/θ 21) και στην 13 χ/θ αυτής θα εκτρέπονται αριστερά στην πεο Αθηνών – Λαμίας. Στη συνέχεια μέσω του Κόμβου Κόμματος και της συνδετήριας οδού, θα εισέρχονται στον αυτοκ/μο ΑΘΕ.
Όλα τα φορτηγά οχήματα τα οποία κινούνται στον αυτοκ/μο ΑΘΕ με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, κατόπιν υπόδειξης των τροχονόμων, θα σταθμεύουν προσωρινά σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Όσα κινούνται στην Εθνική Οδό Θερμοπυλών – Ιτέας δύνανται να σταθμεύουν προσωρινά σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων ή να εκτρέπονται αριστερά στην χ/θ 13,000 της Ε.Ο. Θερμοπυλών – Λαμίας (Χάνι Καρανάσιου) στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας με κατεύθυνση προς Δ.Κ. Ηράκλειας.
Μετά την απομάκρυνση των τρακτέρ από τους παραδρόμους, ισχύει ότι και το υπόλοιπο διάστημα, εκτροπή της κυκλοφορίας επί τόπου από τις εισόδους - εξόδους του Α/Κ Μπράλου (203,065 χ/θ αυτ/μου Α.Θ.Ε.) και στα δύο ρεύματα πορείας.
Μπλόκο Σκάλας
Για το μπλόκο των αγροτών στη Σκάλα Αταλάντης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας ανακοίνωσε από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (29/12/25) τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ειδικότερα:
- άρση της εκτροπής της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, που κινούνται στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ, στον δυτικό παράδρομο του αυτ/μου Α.Θ.Ε., από το ύψος του Α/Κ ΤΡΑΓΑΝΑΣ (137,475 χ/θ) έως το ύψος του Α/Κ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ (145,325 χ/θ),
- αποκλεισμός της ΛΕΑ και της λωρίδα επιβράδυνσης του Α/Κ Αταλάντης (από την 145,000 χ/θ έως την 145,300 χ/θ του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη,
- ο αποκλεισμός της ΛΕΑ και της λωρίδας επιτάχυνσης του Α/Κ Αταλάντης (από την 145,500 χ/θ έως την 145,00 χ/θ του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και ο αποκλεισμός του κλάδου εισόδου στον Α/Κ Αταλάντης, στο προς Αθήνα ρεύμα κυκλοφορίας, συνεχίζουν να ισχύουν.
Μπλόκα Βοιωτίας
Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις τις Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας για τα μπλόκα στην εθνική οδό στο ύψος της Θήβας και του Κάστρου, ισχύουν από το μεσημέρι της Δευτέρας τα παρακάτω:
Τοποθέτηση σήμανσης αποκλεισμού της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Λαμία και συγκεκριμένα στις χ/θ 98,300 έως 100,000 για εκτροπή της κυκλοφορίας στον Α/Κ Στρατοπέδου και 106,000-107,000 για εκτροπή στο Α/Κ Ακραιφνίου, από πιθανές άμεσες εκτροπές επί του αυτοκινητόδρομου, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία (χ/θ 115-Κάστρο), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.
Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από την Χ/Θ 124 (κόμβος Μαρτίνου) έως την Χ/Θ 115 (κόμβος Κάστρου) στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Χ/Θ 124 ΠΑΘΕ (κόμβος Μαρτίνου) - παράδρομος Κάστρου - κόμβος Κάστρου από τον οποίο εισέρχονται στην ΠΑΘΕ, ρεύμα προς Αθήνα.
Μπλόκο υψηλής γέφυρας
Για δύο ώρες τη Δευτέρα (29/12) 6 με 8 το θα κλείνει η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας από τους αγρότες της Εύβοιας. Από Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά χωρίς κανένα εμπόδιο.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!