Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Όλες οι δόσεις του επιδόματος
Έως την Τρίτη 23.12.2025 θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2025 – 2026, ενώ η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Μάιο 2026 για το υπόλοιπο ποσό.
Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης θα λάβουν από 100 έως 800 ευρώ, ενώ σε περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το ποσό μπορεί να φτάσει έως και 1.200 ευρώ.
Οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης θα πραγματοποιηθούν μέσω τραπεζών σε τρεις διαδοχικές δόσεις:
- Έως 23 Δεκεμβρίου 2025: Καταβάλλεται η προκαταβολή για αγορές που τιμολογήθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2025, με την προϋπόθεση ότι ο δικαιούχος έχει καταχωρίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία έως τις 5 Δεκεμβρίου 2025.
- Έως 29 Μαΐου 2026: Πληρώνονται οι αγορές φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας που τιμολογήθηκαν έως τις 15 Απριλίου 2026, καθώς και οι αγορές καυσόξυλων και πέλετ που έγιναν από 1η Ιουνίου 2025 έως 15 Απριλίου 2026, με υποχρεωτική καταχώριση στοιχείων έως τις 30 Απριλίου 2026.
- Έως 31 Ιουλίου 2026: Καταβάλλεται επιπλέον πληρωμή για φυσικό αέριο και τηλεθέρμανση, για κατανάλωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1 Οκτωβρίου 2025 και 31 Μαρτίου 2026.
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Δικαιούχοι είναι όσοι χρησιμοποιούν για θέρμανση:
- Πετρέλαιο
- Φυσικό αέριο
- Υγραέριο
- Καυσόξυλα ή πέλετ
- Τηλεθέρμανση
- Ηλεκτρική ενέργεια
Το επίδομα αφορά μόνο την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρημένη). Δεν δικαιούνται: φιλοξενούμενοι, άτομα με πολυτελή διαβίωση ή όσοι δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Για αιτούντες που έλαβαν επίδομα θέρμανσης την περίοδο 2024 – 2025, η προκαταβολή ανέρχεται σε 60% του συνολικού ποσού που τους είχε καταβληθεί. Για νέους δικαιούχους, η προκαταβολή είναι 50%, με ελάχιστο ποσό 80 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται έως τις 29 Μαΐου 2026 και διαμορφώνεται με βάση τις καιρικές συνθήκες της περιόδου 1 Οκτωβρίου 2025 – 31 Μαρτίου 2026.
Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που θα έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη το παζάρι στη Λαμία - Κλειστή η οδός Φιλίας από αύριο Σάββατο
Παζάρι στη Λαμία και φέτος από την Τετάρτη (9/9) μέχρι και την Τρίτη (15/9).
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με έξι θέματα
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία και τις ιαματικές πηγές
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονης εγκύου από τον σύντροφό της – Σωτήρια η παρέμβαση γειτόνισσας
Της επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα – Παραδέχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο ο 28χρονος και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.