Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τακτικής συντήρησης σε ρέματα του Δήμου Στυλίδας
Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων Δ. Καμένων Βούρλων (υδατόρεμα Βοάγριος και υδατόρεμα Τρανόρεμα) και Δ. Στυλίδας (υδατόρεμα Βέλλας)», προϋπολογισμού 727.920,00 €, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τακτικής συντήρησης και αποκατάστασης σε ρέματα του Δήμου Στυλίδας.
Συγκεκριμένα, έχουν ήδη εκτελεστεί:
- Καθαρισμοί κοίτης από βλάστηση, κλαδιά και αυτοφυή χόρτα.
- Απομάκρυνση φερτών υλικών και προσχώσεων που παρεμποδίζουν την ομαλή παροχέτευση των υδάτων.
- Διαμόρφωση και αποκατάσταση των διατομών, όπου απαιτείται, για την αποκατάσταση της υδραυλικής λειτουργίας των ρεμάτων.
Οι παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν σε επιλεγμένα τμήματα των περιοχών Παραλίας Πελασγίας, Αχλαδίου, Αγίας Μαρίνας, Αχινού και Στυλίδας, σύμφωνα με την ιεράρχηση των αναγκών και τα αποτελέσματα των επιτόπιων αυτοψιών.
Σε εξέλιξη παραμένουν οι εργασίες συντήρησης ρεμάτων του Δήμου Στυλίδας, μέχρι την πλήρη αξιοποίηση της διαθέσιμης πίστωσης του έργου, με προτεραιότητα σε σημεία με καταγεγραμμένες ανάγκες.
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, Ηλία Κ. Σανίδα:
«Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης υδατορεμάτων της Π.Ε. Φθιώτιδας. Με στοχευμένες εργασίες άρσης προσχώσεων, απομάκρυνσης φερτών υλών και διαμόρφωσης διατομών, διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία των υδατορεμάτων και μειώνουμε τον κίνδυνο τοπικών πλημμυρικών φαινομένων. Η προσπάθεια συνεχίζεται με μεθοδικότητα και τεχνική επάρκεια».









πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Νέες αποκαλύψεις για τον 66χρονο «φαντομά» που είχε καταδικαστεί σε 120 χρόνια φυλακή - Το διαμέρισμα στη Λαμία όπου έμενε με την 27χρονη σύζυγό του
Οι εταιρείες φαντάσματα με το απλήρωτο ΦΠΑ - Εκδόθηκε από τον Παναμά στην Ελλάδα και τον αφήσαμε ελεύθερο - Οι 34 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή 120 χρόνων κάθειρξης - Πότε αγόρασε το διαμέρισμα στη Λαμία.
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Πυρκαγιά στη Φωκίδα στην περιοχή Πενταγιοί – Σηκώθηκε 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος
Από το έδαφος επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων
Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα RoboHeads του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής
Πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Αυγούστου 2026, στο Osaka International Convention Center, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.