Σεισμός 3,9 Ρίχτερ «κούνησε» τα παράλια Βοιωτίας - Φωκίδας
Ο σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας - Ακολούθησαν αρκετοί μικροσεισμοί στην περιοχή του Κορινθιακού.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/08), στις 02:57’, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα βόρεια του Ξυλοκάστρου (περίπου 30,7 χλμ. νοτιοδυτικά της Λιβαδειάς), με εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα.
Σχεδόν ταυτόσημη ήταν και η μέτρηση από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το οποίο κατέγραψε τη δόνηση στα 3,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 18 χιλιομέτρων, 15 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά του Ξυλοκάστρου και 77 χλμ. ανατολικά της Πάτρας.
Πού έγινε αισθητός
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα παράλια της Φωκίδας, αλλά ακόμα περισσότερο στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές κατοίκων που αισθάνθηκαν τον σεισμό σε μεγάλες αποστάσεις, όπως στην Πάτρα αλλά και στον Πύργο.
Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησε μπαράζ ασθενέστερων σεισμικών δονήσεων, καθώς καταγράφηκαν δεκάδες μικροσεισμοί στην ίδια θαλάσσια περιοχή.
Οι σημαντικότεροι από αυτούς σημειώθηκαν λίγες ώρες αργότερα, με μεγέθη 2,6 Ρίχτερ στις 04:53’ και 2,7 Ρίχτερ στις 04:56’ το πρωί.
Δείτε και την καταγραφή του σεισμού, όπως "έφθασε" στη Φθιώτιδα και στον σεισμογράφο του Αγίου Χαραλάμπους Μώλου:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!