Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Γαλαξίδι - Έγινε αισθητός σε περιοχές της Στερεάς, της Πελοποννήσου και στην Αττική
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 16,8 χιλιόμετρα - Καθησυχαστικός ο Λέκκας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:06 τα ξημερώματα της Τρίτης στον Κορινθιακό Κόλπο.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 16,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Στερεάς, της Πελοποννήσου και στην Αττική.
Νωρίτερα η Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έδινε το επίκεντρο της δόνησης 13 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.
Καθησυχαστικός ο Λέκκας.
Ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΕΡΤΝews για τον σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον Κορινθιακό Κόλπο εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
«Παρακολουθούμε αδιάληπτα την εξέλιξη του φαινομένου. Βεβαίως ο Κορινθιακός είναι μία ευαίσθητη ζώνη η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. Περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια του φαινομένου» δήλωσε ο κ. Λέκκας.
Παράλληλα ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα λόγω «της κατευθυντικότητας των σεισμικών κυμάτων».
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!