ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

«Σκαρφάλωσε» στους 40 ο υδράργυρος χθες - Ρεκόρ ζέστης στη Φθιώτιδα και νέα άνοδος σήμερα Σάββατο

«Σκαρφάλωσε» στους 40 ο υδράργυρος χθες - Ρεκόρ ζέστης στη Φθιώτιδα και νέα άνοδος σήμερα Σάββατο

Ξεκίνησε η θερμή εισβολή…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Μία από τις πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού ήταν η Παρασκευή 21 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo.gr σε 583 περιοχές.

Στα Δένδρα Τυρνάβου το θερμόμετρο έδειξε 39,9 που αποτελεί ρεκόρ για το μήνα Αύγουστο.

Δείτε τις 8 θερμότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Meteo:

Η πιο θερμή μέρα του Αυγούστου ήταν η 21η και για περιοχές της Φθιώτιδας. Μέσα σε αυτές και η Λαμία, σύμφωνα με το Meteo, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 36,3 βαθμούς ισοφαρίζοντας τη θερμοκρασία που είχε καταγραφεί στις 8 Αυγούστου.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Υδρολογικό Σταθμό της ΕΜΥ η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 35,7o στις 13:55’ το μεσημέρι.

Πάντως την υψηλότερη τιμή της ημέρας στην περιοχή κατέγραψαν Στυλίδα, Αγία Τριάδα Μώλου και Κορομηλιά Δομοκού με 38,1ο! Για την Αγία Τριάδα ξεπέρασε και το 37,9 της 8ης Αυγούστου, όπως και για την Κορομηλιά (37,5ο), ενώ για τη Στυλίδα παραμένει ως μέγιστη το 38,3 που είχε δείξει το θερμόμετρο εκείνο το μεσημέρι.

Έρχονται νέα ρεκόρ!

Μπροστά μας όμως έχουμε περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας και σίγουρα έρχονται νέο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ECMWF το Σάββατο 22 Αυγούστου, οι θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα, αγγίζουν τους 38°C στη Λαμία και τους 37°C στη Μακρακώμη (με τοπικές εξάρσεις στο έδαφος μέχρι 40°C) και ελάχιστη τους 24ο C.

Πολύ κοντά σε αυτό το σενάριο είναι η εκτίμηση της ΕΜΥ για την περιοχή της Λαμίας με 23 - 37, ενώ το meteo δίνει 24 με 40!

Γεγονός είναι ότι αυτές τις υψηλές τιμές, θα τις δούμε στις συνήθεις ύποπτες περιοχές, όπου υπάρχει απόκλιση 2-3 βαθμών σε σχέση με αυτό που δείχνει η πρόγνωση της ίδιας περιοχής. Θυμηθείτε τις αποκλίσεις ακόμη και από πλατεία σε πλατεία στην πόλη της Λαμίας στις μετρήσεις με θερμική κάμερα που είχε κάνει το LamiaReport στις 22 Ιουλίου που ήταν η δεύτερη πιο ζέστη ημέρα του φετινού καλοκαιριού (Δείτε ΕΔΩ).

Αυτός ο τριήμερος καύσωνας για την περιοχή μας θα έχει αποκλίσεις σε μια περιοχή με το ανάγλυφο της Φθιώτιδας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν θα ανεβούν αισθητά οι χαμηλές πρωινές θερμοκρασίες και φυσικά το ποσοστό υγρασίας που θα κάνει το 37αρι να μοιάζει με 40αρι plus!

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα "τρεξίματα" των μοντέλων το Σαββατοκύριακο για την περιοχή μας που είναι στο όριο για να δεχτεί τα ευεργετικά μελτέμια ακόμη και την αστάθεια που προβλέπεται να επηρεάσει την χώρα μας στα μέσα της νέας εβδομάδας.

Φθιώτιδα: Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Πόσο θα μας επηρεάσει το κύμα καύσωνα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ αυτή την εβδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ αυτή την εβδομάδα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Από χωριό της Φθιώτιδας, βρέθηκε να φτιάχνει κόκορα με χυλοπίτες στο Μανχάταν -Το success story του σεφ Γιάννη Παρίκου
Φθιώτιδα: Κράτησαν 3 ώρες στο τηλέφωνο ηλικιωμένη μέχρι να την πείσουν να βάλει στη σακούλα χρήματα και κοσμήματα