Συλλήψεις και πρόστιμο για εμπρησμούς από αμέλεια σε Φθιώτιδα και Εύβοια
Πέντε συλλήψεις τις δύο πρώτες ημέρες του Ιουνίου!
«Αγρίεψαν» τα πράγματα με την έλευση του καλοκαιρού και μέσα σε μία ημέρα (2/6/26) οι πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα προέβησαν σε πέντε (5) συλλήψεις ατόμων που προκάλεσαν εμπρησμό από αμέλεια!
Οι δύο από αυτές στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Φθιώτιδα και Εύβοια.
Στη Φθιώτιδα, συνελήφθη 54χρονος που προκάλεσε πυρκαγιά στο χωράφι του σε περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής βρώμης με τη χρήση γεωργικού ελκυστήρα. Από τη δραστηριότητά του προκλήθηκε σπινθήρας, με αποτέλεσμα να καούν περίπου οκτώ στρέμματα καλλιέργειας βρώμης. Ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026.
Επίσης στον Αλμυροπόταμο του Δήμου Καρύστου Ευβοίας, 69χρονος Έλληνας προκάλεσε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια καύσης ξερών κλαδιών σε γεωργική έκταση ιδιοκτησίας του. Η πυρκαγιά ξέφυγε από τον έλεγχό του και επεκτάθηκε σε παρακείμενες γεωργικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα να καούν περίπου τέσσερα στρέμματα γεωργικής έκτασης με ξηρά χόρτα και να υποστούν ζημιές ελαιόδεντρα. Του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους, 2.578 ευρώ.
Πρόστιμα και συλλήψεις
Πρέπει να σημειωθεί ότι, από 1 Ιανουαρίου έως και 2 Ιουνίου 2026, έχουν επιβληθεί συνολικά 379 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 346.326,365 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 65 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος θα παραμείνουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλη την αντιπυρική περίοδο, πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους και προχωρώντας άμεσα στην απόδοση ευθυνών σε περιπτώσεις παραβάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Διαβάστε επίσης:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Πυρκαγιά στη Φωκίδα στην περιοχή Πενταγιοί – Σηκώθηκε 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος
Από το έδαφος επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων
Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα RoboHeads του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής
Πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Αυγούστου 2026, στο Osaka International Convention Center, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Λαμία: Βρήκε χαμένη βέρα και την επέστρεψε - Το «ευχαριστώ» στον νεαρό ντελιβερά
Διαβάστε το ευχαριστήριο μήνυμα συμπολίτη μας...
Στερεά: 24 συλλήψεις σε ένα 24ωρο - Τρία άτομα με χειροπέδες στη Φθιώτιδα
Έφτασαν τις 413 οι κλήσεις της Τροχαίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια…