Συναγερμός για πυρκαγιά στη Βοιωτία - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Μεγάλος κίνδυνος για την εξάπλωση της φωτιάς λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Περισσότεροι από 40 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (07.08.2025) στη Βοιωτία.
Οι φλόγες ξέσπασαν σε χορτολιβαδικη έκταση στον Πρόδρομο Βοιωτίας με αποτέλεσμα μεγάλη πυροσβεστική δύναμη να σπεύσει αμέσως στο σημείο για την κατάσβεσή τους.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος όχι μόνο για εκδήλωση αλλά και για εξάπλωση και άλλων πυρκαγιών.
Στο μέτωπο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 43 πυροσβέστες με με 1 ομάδα πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα.
Από αέρος παλεύουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Λίγα λεπτά πριν τις 14:00 το μεσημέρι, ήχησε και μήνυμα του 112 που προειδοποιούσε να παραμείνουν οι κάτοικοι σε ετοιμότητα.
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.
Το χωριό Πρόδρομος είχε απειληθεί από μεγάλη φωτιά και τον Αύγουστο το 2023.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αταλάντη: Χειροπέδες σε 61χρονο για χασίς και όπλα - Είχε δενδρύλλιο και… σπάθες!
Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας - Βρέθηκαν φυτικά αποσπάσματα υπό αποξήρανση, ζυγαριά ακριβείας και φυσίγγιο…
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον E65
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας, θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.
Χειμώνας το πρωί στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας - Πότε αναμένονται βροχές
Για λίγες ακόμη ημέρες θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι…
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας τιμά τη Διεθνή Ημέρα Ίσης Αμοιβής
«Ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας: Προϋπόθεση δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και ισότητας στην αγορά εργασίας»
Ανακοινώνεται η εμβόλιμη Α2 Φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία
Σήμερα ή το αργότερο αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η ανακοίνωση της εμβόλιμης Α2 φάσης προσλήψεων αναπληρωτών που θα αφορά περίπου 300 εκπαιδευτικούς.
Λαμία: Ξεκινά η σχολική κολύμβηση για μαθητές Γ' και Δ' Δημοτικού
Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.