ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων της Παύλιανης κατά του υδροηλεκτρικού έργου (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων της Παύλιανης κατά του υδροηλεκτρικού έργου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι υποστηρίζουν και τι ζητούν από την Πολυμελή Σύνθεση του Πρωτοδικείου Λαμίας…

Προσωρινή διαταγή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας για να σταματήσουν τα έργα κατασκευής του μικρού υδροηλεκτρικού στην περιοχή τους, ζητούν οι κάτοικοι της Παύλιανης που βρέθηκαν για μία ακόμη φορά το μεσημέρι της Πέμπτης (10/7/25) στα Δικαστήρια.

Όπως επισημαίνει στην παρέμβαση του ο δικηγόρος των κατοίκων Τρύφων Κόλλιας η εταιρία προχωρά σε κοπή πλατάνων χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, χωρίς μέτρα πυροπροστασίας, αφού εργάζονταν ακόμη και με ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και καλύπτοντας με μπετόν σημεία που είναι εκτός της άδειας. Επιπλέον πολλά από τα μηχανήματα έργου είναι χωρίς τα νόμιμα έγγραφα (πινακίδες).

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της εταιρίας Ζαφείρης Χατζηδημητρίου αναφέρει ότι όλα βαίνουν με τις νόμιμες διαδικασίες, έχοντας ολοκληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του μικρού υδροηλεκτρικού έργου και χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Σημειώνουμε ότι τέλη Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για την υπόθεση μίλησαν επίσης στο LamiaReport η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Παύλιανης Λέττα Κρέτσα και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων για την Κοινότητα Παύλιανης Γιάννης Κουτκιάς.

Δείτε το βίντεο:

Πως θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα Παρασκευή - Τι ισχύει για ντελιβεράδες και ιδιωτικούς υπαλλήλους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Πως θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα Παρασκευή - Τι ισχύει για ντελιβεράδες και ιδιωτικούς υπαλλήλους