ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι; Αύξηση έως 10% στο καρβέλι - «Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα κόστη»

Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι; Αύξηση έως 10% στο καρβέλι - «Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα κόστη»

Αύξηση έως και 10% πρόκειται να έρθει στο ψωμί με τους αρτοποιούς να αναφέρονται τόσο στα ενεργειακά κόστη όσο και στο κόστος της πρώτης ύλης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας, Αλ. Γκιούλος μίλησε στην ΕΡΤ για την εκτίμηση του πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανατιμήσεις στη τιμή του ψωμιού έως και 10%.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως «στόχος μας δεν είναι να κάνουμε τον κόσμο να πει το ψωμί – ψωμάκι, αλλά να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διαρκή αύξηση του κόστους και στην ενέργεια, αλλά και στις πρώτες ύλες».

«Τα έξοδα για μια επιχείρηση στον κλάδο μας σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες έχουν αυξηθεί κατά 3,5 χιλιάδες ευρώ σε μηνιαία βάση, ενώ έχουμε απορροφήσει αρκετές φορές μέσα στην τελευταία πενταετία αυξήσεις που δεν τις περάσαμε στον καταναλωτή», είπε ο πρόεδρος των αρτοποιών της Λάρισας, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μπει 20 λουκέτα σε φούρνους στη Λάρισα, ενώ σε ολόκληρη την επικράτεια έκλεισαν 1.500 αρτοποιεία.

Ο κ. Γκούλιος υπογράμμισε, ότι ο κλάδος της αρτοποιίας έχει ζητήσει και να επιδοτηθεί στο ρεύμα, αλλά και να μειωθεί ο ΦΠΑ μέσω της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα το ενεργειακό κόστος να εξελιχθεί σε πραγματικό βραχνά. “Στη Λάρισα στα αρτοποιία που λειτουργούν απασχολούνται 2.420 άτομα και αν εντάξουμε στον κύκλο αυτών και τους προμηθευτές ο αριθμός αυτός φτάνει τις 3.500 άτομα. Πρέπει η πολιτεία να πάρει αποφάσεις που θα βοηθούν και τους αρτοποιούς αλλά και τους καταναλωτές.

Μέχρι στιγμής, δυστυχώς δεν έχουμε δει το παραμικρό παρά τις προτάσεις που έχουμε κάνει», ανέφερε ο πρόεδρος των αρτοποιών της Λάρισας, υπενθυμίζοντας ότι εκτός από την βιομηχανία, υπάρχουν και άλλοι κλάδοι που χρειάζονται στήριξη για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις που προκύπτουν από την άνοδο των τιμών στην ενέργεια. «Εκτός αν έχουν επιλέξει οι αρμόδιοι να οδηγήσουν τον καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ, οδηγώντας την βιοτεχνική αρτοποιία και τον φούρνο της γειτονιάς σε αφανισμό».

Στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ – Η Στερεά Ελλάδα διεκδικεί τον δικό της λόγο στο μέλλον της αγροτικής παραγωγής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ – Η Στερεά Ελλάδα διεκδικεί τον δικό της λόγο στο μέλλον της αγροτικής παραγωγής
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Λαμία: 14 μήνες με αναστολή στον οδηγό για το τροχαίο που καθήλωσε σε καροτσάκι τον 27χρονο διανομέα Νίκο Ιωάννου (ΒΙΝΤΕΟ)