ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 10 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Τι γυρεύει το νέο "θηρίο" ταχύπλοο της SeaJets στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου;

Τι γυρεύει το νέο "θηρίο" ταχύπλοο της SeaJets στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου;

Είναι σχεδόν 100 μέτρα ξεπερνά τους 30 κόμβους και μπορεί να κουβαλήσει 180 οχήματα…

Το ένα από τα τρία καινούρια πλοία του στόλου της SeaJets, συμφερόντων του Μάριου Ηλιόπουλου, είναι αραγμένο εδώ και μερικές ημέρες στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Μπορεί τα δύο τελευταία καλοκαίρια στο σύγχρονο λιμάνι της Φθιώτιδας να αναζητούμε το καράβι που θα μας συνδέει με τις Σποράδες, αυτό όμως φαίνεται μας ήρθε χειμωνιάτικα!

Πρόκειται για το ταχύπλοο επιβατηγό/οχηματαγωγό (Ro-Ro Cargo Ship), GIGA JET (πρώην PONIENTE JET), το οποίο κατασκευάστηκε το 1999. Έχει μήκος 96 μέτρα και πλάτος 26 και μπορεί να ξεπεράσει τους 30 κόμβους.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες που παρακολουθούν τη θαλάσσια κυκλοφορία το πλοίο έφτασε Ελλάδα στις 2 Νοεμβρίου από Βαλέτα πλέοντας υπό σημαία Κύπρου.

Τώρα τι γυρεύει στον Άγιο Κωνσταντίνο; Το λιμάνι έχει προδιαγραφές για να υποδεχτεί τέτοια πλοία κι αυτή την εποχή δεν έχει κυκλοφορία. Προφανώς ήταν ο σωστός τόπος για να το φιλοξενήσει προσωρινά, πριν πάει για τα απαραίτητα βαψίματα - στολίσματα και δεχτεί τον νέο του εξοπλισμό και μπει σε κάποια γραμμή το προσεχές διάστημα (πιθανόν Κυκλάδες με χωρητικότητα έως και 180 οχήματα).

Ας το έχουμε πάντως στο μυαλό μας, καθώς η SeaJets, έχει το μεγαλύτερο στόλο και μπορεί να διαθέσει όλη τη σεζόν κάποιο πλοίο που θα φέρει πιο κοντά τις Σποράδες στη Φθιώτιδα.

Προσωρινή αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής Ραχών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Προσωρινή αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής Ραχών