Υπό έλεγχο η φωτιά σε ελατόδασος στα Κοκκάλια Ευρυτανίας πιθανόν από κεραυνό
Επιχείρησαν και τα PZL από τη Λαμία…
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης (30/7) η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υψόμετρο 1.200μ., σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκάλια Ευρυτανίας, βόρεια-βορειοανατολικά της Τ.Κ. Κρικέλλου, χάρη στην άμεση και συντονισμένη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Ευρυτανικών Νέων”, η φωτιά προκλήθηκε, πιθανόν, από έλατο που είχε χτυπηθεί από κεραυνό κατά την καταιγίδα της… περασμένης εβδομάδας. Το δέντρο σιγόκαιγε εσωτερικά και, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν σήμερα, η φωτιά επεκτάθηκε σε μικρή χορτολιβαδική έκταση γύρω από αυτό.
Η πρώτη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όταν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL, τα οποία απογειώθηκαν από τη Λαμία, πραγματοποίησαν συνολικά τέσσερις ρίψεις νερού, περιορίζοντας την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Στη συνέχεια έφτασαν στην περιοχή πεζοπόρα τμήματα της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, με συνολικά οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την επιχείρηση κατάσβεσης και απέτρεψαν κάθε κίνδυνο επέκτασης.
Από τη φωτιά κάηκαν λίγες δεκάδες τετραγωνικά μέτρα χορτολιβαδικής έκτασης, χωρίς να απειληθεί μεγαλύτερο τμήμα του δάσους.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!