Ζημιές σε σπίτια και φόβοι για κατολισθήσεις στα Άγραφα - Η ανακοίνωση του Δήμου για το σεισμό
Χωρίς ρεύμα 8 χωριά στο Δήμο Αργιθέας. Κλείσανε προληπτικά τα σχολεία στους Δήμους Μουζακίου και Παλαμά…
Υλικές ζημιές φαίνεται να αφήνει πίσω του ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στα όρια Ευρυτανίας - Καρδίτσας 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ραπτοπούλου.
Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του Δήμου Αγράφων, αλλά και από μαρτυρία του Αντιδημάρχου του Δήμου Αργιθέας, Μπάμπη Πούλιου, που έκανε λόγο στο protothema για καταπτώσεις στο δρόμο προς το Λεοντίτο, αλλά και χωριά χωρίς ρεύμα (οκτώ τον αριθμό), στην Ανατολική Αργιθέα. Επίσης ζημιές υπέστη η Ιερά Μονή Σπηλιάς.
Η ανακοίνωση του Δήμου Αγράφων:
«Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:14, σύμφωνα με την ενημέρωση του Επιχειρησιακού Κέντρου, και έγινε αισθητή στο σύνολο του Δήμου Αγράφων.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 χλμ. βορειοανατολικά του Ραπτοπούλου.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, ενώ έχουν αναφερθεί μόνο υλικές ζημιές. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση και βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.
Συνιστάται στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν την προσέγγιση επικίνδυνων κτιρίων, παλαιών κατασκευών και χώρων όπου ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος.
Σε περίπτωση ανάγκης ή διαπίστωσης προβλημάτων, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τους τοπικούς προέδρους, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση και καταγραφή.
Ο Δήμος Αγράφων παραμένει σε επαγρύπνηση και θα ενημερώνει τους πολίτες για κάθε νεότερη εξέλιξη.»
Σημειώνουμε ότι με αποφάσεις των δημάρχων Μουζακίου και Παλαμά της ΠΕ Καρδίτσας, έκλεισαν τα σχολεία μετά το σεισμό και έως το πέρας του σχολικού ωραρίου, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας η ΓΕΠΑΔ Στερεάς γιορτάζει αύριο τον Άγιο Αρτέμιο
Εκδηλώσεις για τον προστάτη της ΕΛΑΣ στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας. Πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία…
«Pink Run» Αταλάντης για τον Καρκίνο του Μαστού
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 12:00'.
Ειδικό τέλος ΑΠΕ 2025: Αυτά είναι τα χρήματα που επιστρέφουν στη Στερεά Ελλάδα
Σχεδόν 39 εκατ. ευρώ μοιράζονται πανελλαδικά σε Δήμους και οικιακούς καταναλωτές - Πρωταθλητές σε χρήματα αλλά και σε κορεσμό Εύβοια και Βοιωτία - Πόσα χρήματα ελαφρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος στη Φθιώτιδα και τι εισπράττουν οι ΟΤΑ.
Με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» του «Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς»
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/10) στην πλατεία Ελευθερίας.
Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. σε νεαρούς απατεώνες στην Καρδίτσα - Πήγαν να πάρουν σακίδιο με 22.800€
«Άνοιξαν» πέντε υποθέσεις με λεία 146.000€ - Υποδύονταν τους λογιστές και τους εφοριακούς…
Λαμία: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Όθωνος
Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων: