ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

ΟΗΕ: Ακριβή η υγιεινή διατροφή για 1 στους 3 παγκοσμίως

ΟΗΕ: Ακριβή η υγιεινή διατροφή για 1 στους 3 παγκοσμίως

Εκατομμύρια άνθρωποι αδυνατούν να αγοράσουν τρόφιμα με την απαραίτητη θρεπτική αξία, γεγονός που τροφοδοτεί τόσο τον υποσιτισμό όσο και την παχυσαρκία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Η υγιεινή διατροφή εξελίσσεται σε αγαθό που δεν είναι δεδομένο για όλους. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση State of Food Security and Nutrition in the World 2026 (SOFI), σχεδόν 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου ένας στους τρεις παγκοσμίως, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια διατροφή που καλύπτει τις βασικές ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά.

Η έκθεση, που εκπονήθηκε από πέντε οργανισμούς του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), καταλήγει σε ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό συμπέρασμα: Tο πρόβλημα σήμερα δεν είναι μόνο η έλλειψη τροφής, αλλά κυρίως η έλλειψη πρόσβασης σε ποιοτική και θρεπτική τροφή.

Το μεγάλο παράδοξο της διατροφής

Οι ειδικοί περιγράφουν με μία φράση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης: Οι θερμίδες είναι φθηνές. Η θρεπτική αξία είναι ακριβή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ράλι στις τιμές ενέργειας: Πρόβλεψη της ΕΚΤ για πετρέλαιο στα 132 δολάρια και φυσικό αέριο στα 130 ευρώ στο κακό σενάριο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ράλι στις τιμές ενέργειας: Πρόβλεψη της ΕΚΤ για πετρέλαιο στα 132 δολάρια και φυσικό αέριο στα 130 ευρώ στο κακό σενάριο
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Δανία για τη Γροιλανδία - "Θα αναπτύξουμε αμέσως μεγάλη στρατιωτική δύναμη"
ΝΥΤ: Αλλαγή πλεύσης από τον Τραμπ για την Ουκρανία - Το "δώρο" στον Πούτιν, το plan b και το μόνιμο αδιέξοδο
Απίστευτο σκηνικό στη Βρετανία: Γυναίκα οδηγός πήρε «οτοστόπ» αστυνομικό στο αυτοκίνητό της για να καταδιώξει ύποπτο – Δείτε βίντεο