Χρυσές συμβουλές για υγιεινή και οικονομική Σαρακοστή
Χρήσιμες συμβουλές για την περίοδο της Σαρακοστής που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε υγιεινές και οικονομικές συνήθειες διατροφής
Η Σαρακοστή είναι για πολλούς μια περίοδος νηστείας, όπου η επιλογή των κατάλληλων τροφίμων μπορεί να ενισχύσει την υγεία και την ευημερία τους.
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας παρέχει χρήσιμες συμβουλές για την περίοδο της Σαρακοστής, βοηθώντας τους καταναλωτές να υιοθετήσουν υγιεινές και οικονομικές συνήθειες διατροφής.
Για μια υγιεινή και οικονομική Σαρακοστή:
- Επιλέγουμε φρέσκα και εποχιακά προϊόντα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και συνήθως πιο οικονομικά όταν είναι στην εποχή τους.
- Καταναλώνουμε όσπρια και δημητριακά πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα οποία αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τη διατροφή κατά τη Σαρακοστή.
- Προτιμούμε θαλασσινά όπως το καλαμάρι, οι γαρίδες και το χταπόδι, πηγές πρωτεΐνης που μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας κατά τη διάρκεια της νηστείας.
- Αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα καθώς μπορεί να περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά που δεν είναι ωφέλιμα για την υγεία.
- Προγραμματίζουμε τα γεύματά μας συντάσσοντας μια λίστα με τα γεύματα της εβδομάδας και αγοράζοντας τα απαραίτητα υλικά.
- Πίνουμε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της νηστείας για να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πετρέλαιο θέρμανσης: Λύσεις για την καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης – Το μήνυμα Πιερρακάκη από την Μπανγκογκ
Προβλέπεται αύξηση κατά 30% στο επίδομα θέρμανσης και επιδότηση 40 λεπτών στην αντλία.
Κόκκινα δάνεια: Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες - Επανυπολογισμός οφειλών, πλαφόν στους τόκους, περιορισμός πλειστηριασμών
Τι αλλάζει άμεσα για χιλιάδες δανειολήπτες με παλαιές οφειλές - Μπαίνουν όρια στις απαιτήσεις τραπεζών, funds και servicers.
Αυστηρότερες ποινές για τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες -Κάθειρξη έως 10 χρόνια ακόμη και για 1 ευρώ, τι αλλάζει στον Ποινικό Κώδικα
Αντιμέτωποι με αυστηρότερες ποινές θα βρίσκονται οι δράστες τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που εκμεταλλεύονται την ευαλωτότητα ηλικιωμένων και ανηλίκων.
Black Friday 2026: Πότε πέφτει η μέρα των... μεγάλων αγορών - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη Black Friday 2026, η οποία αναμένεται να φέρει δελεαστικές προσφορές και μειωμένες τιμές σε πληθώρα προϊόντων.
ΑΑΔΕ: «Ραβασάκια» σε 55.000 φορολογούμενους για αδήλωτα αναδρομικά του 2020 – Δυνατότητα εξόφλησης σε έως 72 δόσεις
Η ΑΑΔΕ προχωρά σε στοχευμένη ενημέρωση σχεδόν 55.000 φορολογουμένων, για τους οποίους προκύπτει εκτιμώμενος φόρος τουλάχιστον 100 ευρώ από αναδρομικά που δεν έχουν δηλωθεί.
Πληθωρισμό 5,1% στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο επιβεβαιώνει η Eurostat
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Σουηδία (1,0%), την Ουγγαρία και τη Δανία (και οι δύο 2,1%).