Κουταβάκια χρειάζονται βοήθεια στη Νέα Άμπλιανη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 20:44 Κουταβάκια χρειάζονται βοήθεια στη Νέα Άμπλιανη

Αν και είμαι σχεδόν καθημερινά διερχόμενη από το κατάστημα Γαλαξίας στη θέση "Ψαλτηρια" Νέας Άμπλιανης σήμερα διαπίστωσα ότι εκεί υπάρχει μια σκυλίτσα καφετί που έχει γεννήσει. Είναι ιδιαίτερα φοβισμένη σε ένταση και γαβγίζει συνεχώς.

Στη μέση του δρόμου ήταν και 2 πολύ μικρά κουταβάκια της. Από οτι κατάλαβα έχει γεννήσει απέναντι στα παλιά ψυγεία αλλά ήταν από την πλευρά του Γαλαξία σήμερα. Τα περιμάζεψα  στο χώρο του Γαλαξια μακριά από αυτοκίνητα αλλά δεν μπορούσα να προσεγγίσω τη σκυλίτσα. Γάβγιζε δεν με πλησίαζε πολύ και ήταν ανήσυχη. Είδα λοιπόν όση ώρα ήμουν εκεί κόσμο να έρχεται και να της φέρνει φαγητό άρα υπέθεσα ότι είναι γνωστή η κατάσταση.

Αυτό το διαπίστωσα και από το  τηλεφώνημα που έκανα αμέσως στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Φθιώτιδας. Με ενημέρωσε ότι τη συγκεκριμένη σκυλίτσα και πολλά άλλα τα βοηθά και ότι είναι ενήμερος ο δήμος για την περίπτωση αλλά ακόμα δεν έχουν μεριμνήσει για τη φροντίδα και στείρωση της σκυλίτσας. Κατόπιν τηλεφώνησα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζήσιμο, τον ενημέρωσα ότι άμεσα πρέπει να μεριμνήσει για τις απαραίτητες διαδικασίες γιατί αν μη τι άλλο τα κουτάβια κινδυνεύουν. Ο ίδιος είπε οτι δεν ήξερε για την περίπτωση και με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες. 

Όμως παραμένει το θέμα της επικινδυνότητας! Για αυτό θα ήθελα πέρα από την ευαισθητοποίηση των δημοτών να βρεθεί αγκαλιά για τη σκυλίτσα.και τα μωράκια της, θεωρώ ότι  πρέπει να ειδοποιήσουμε με κάποια ανακοίνωση τους πελάτες του καταστήματος ότι κάτω από τα αμάξια τους μπορεί να είναι τα κουταβάκια και ότι θα πρέπει να ελέγχουν πριν σταθμεύσουν και αποσταθμεύσουν.

Τα κουτάβια ακόμα θηλάζουν και από ότι με ενημέρωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού δεν είναι 2 αλλά 9!!!! Η γέννα ήταν 10 κουτάβια και έχει πεθάνει το ένα . Φοβάμαι όμως ότι την ίδια τύχη θα έχουν και τα άλλα . Σας παρακαλω να δημοσιευθεί  για να προσέχουν οι οδηγοί κατά την άφιξη  ή αποχώρηση τους από το χώρο,μέχρι ο Δήμος να τακτοποιήσει το θέμα, ελπίζω πολύ σύντομα. 

Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να βγάλω και φωτογραφίες να τις προσθέσετε σε δεύτερο χρόνο ελπίζοντας ότι δεν θα το κάνω γιατί θα με προλάβει ο Δήμος με την περισυλλογή και φροντίδα τους.

Σας ευχαριστώ πολύ 

Με εκτίμηση
Χασναφέρη Βασιλική
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση