Eurovision: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό - Ποιες χώρες προκρίθηκαν, ποιες έμειναν εκτός

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024 09:15 Eurovision: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό - Ποιες χώρες προκρίθηκαν, ποιες έμειναν εκτός Φωτό: REUTERS

Η Κύπρος με τη Silia Kapsis ήταν η μία από τις δέκα χώρες που πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision.

Η Silia Kapsis, που εκπροσωπεί την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, μάγεψε το κοινό με την εμφάνισή της και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η νεαρή τραγουδίστρια, με το κομμάτι "Liar" άνοιξε ουσιαστικά τον Α' Ημιτελικό, καθώς εμφανίστηκε πρώτη.

Μαζί με την Κύπρο, στον τελικό προκρίθηκαν άλλες εννέα χώρες και συγκεκριμένα οι: Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κροατία, Ισλανδία και Λουξεμβούργο.

Εκτός διαγωνισμού έμειναν η Πολωνία, η Ισλανδία, η Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν και η Αυστραλία.

Χθες είχαν δικαίωμα ψήφου και παρουσίασαν τα τραγούδια τους από τις "Big Five", η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης παρουσιάστηκε και το τραγούδι της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της διοργάνωσης.

Την Πέμπτη η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι

O επόμενος ημιτελικός, στον οποίο θα εμφανιστεί και η Μαρίνα Σάττι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, θα γίνει αύριο Πέμπτη, 9 Μαΐου στο Malmo Arena. Και τους δύο ημιτελικούς σχολιάζουν για τη δημόσια τηλεόραση, ο Θανάσης Αλευράς και o Ζερόμ Καλούτα.

Η Ελλάδα, με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι "ZARI", θα εμφανιστεί στην 3η θέση του Β' ημιτελικού.

Στον τελικό, στις 11 Μαΐου 2024, προκρίνονται απευθείας τα τραγούδια από τις "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η συμμετοχή της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες, για πρώτη φορά φέτος, παρουσιάζουν live τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση