Ξεκίνησαν τα «Θερμοπύλεια» με την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 13:55 Ξεκίνησαν τα «Θερμοπύλεια» με την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριήμερο πολιτισμού στις Θερμοπύλες με θεατρική παράσταση, συναυλία και την αδελφοποίηση του Δήμου Λαμιέων με τους Δήμους Σπάρτης και Αλιάρτου - Θεσπιέων…

Με την ξεχωριστή παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, ανοίγει απόψε (2/9)  στις 21:00’ η αυλαία για τα «Θερμοπύλεια 2022».

Το Θέατρο Πορεία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή καλοκαιρινή περίοδο τον Προμηθέα Δεσμώτη, του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Στο ρόλο του τραγικού ήρωα, ο Γιάννης Στάνκογλου, πλαισιωμένος από γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Ιωάννης Παπαζήσης (Ερμής), ο Αλέκος Συσσοβίτης (Ωκεανός), η Νάνσυ Μπούκλη (Ιώ), ο Δαυίδ Μαλτέζε (Ήφαιστος), ο Άρης Μπινιάρης (Κράτος) και ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής (Βία).

Ένα τριήμερο πολιτισμού από το Δήμο Λαμιέων που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Σεπτμεβρίου με τη συναυλία του γνωστού συνθέτη και ερμηνευτή Νίκου Πορτοκάλογλου. Μαζί του είναι η Βίκυ Καρατζόγλου,ο Βύρων Τσουράπης & οι Ευγενείς Αλήτες, ενώ σε guest εμφάνιση η συμπαρουσιάτριά του στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ, Ρένα Μόρφη.

Ενδιάμεσα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών στις 18.30’ θα γίνει η Τελετή Αδελφοποίησης Δήμων Λαμιέων-Σπάρτης –Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Όλα έτοιμα

Σήμερα, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, επέβλεψε το πρωί τις τελευταίες εργασίες για τις εξέδρες και το εντυπωσιακό σκηνικό στο Λόφο Κολωνού στις Θερμοπύλες, τονίζοντας τη βεβαιότητά του ότι η Λαμία ως Κέντρο της Ελλάδας γίνεται συγχρόνως και επίκεντρο εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας.

Δείτε το βίντεο:

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διοργανωτές:

Δήμος Λαμιέων

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης

Πολιτιστικός Σύλλογος «Θερμοπύλεια»

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας Ευρυτανίας για την υποστήριξη στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση