Το ελληνικό φως του Βασίλη Σίμου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024 11:08 Το ελληνικό φως του Βασίλη Σίμου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 27 Απριλίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη, τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του σπουδαίου σύγχρονου ζωγράφου, Βασίλη Σίμου.

Η έκθεση, που τιτλοφορείται «Βασίλης Σίμος - Μια ματιά πίσω 1954-2014», τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και αποτελεί το εναρκτήριο εικαστικό γεγονός για τον μοναδικού κάλλους χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων.

«Ψυχή» της έκθεσης είναι ο υιός του καλλιτέχνη, Σίμος Β. Σίμος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μοιράζεται με το ευρύτερο κοινό την προσωπική συλλογή έργων του πατέρα του, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στον καμβά από τα πρώτα βήματα του στην ζωγραφική, μέχρι το τέλος της ζωής του. Τοπία των νεανικών χρόνων του καλλιτέχνη στην Ισπανία, ταύροι, άλλοτε ανέμελοι στα λιβάδια και άλλοτε στην αρένα, αντιμέτωποι με τη λόγχη του ταυρομάχου, το μυστηριακό φως της παλιάς ελληνικής υπαίθρου, της πατρώας γης, παιδιά που παίζουν απορροφημένα στην έκσταση της αθωότητας, οι άνθρωποι μιας άλλης εποχής στα καφενεία και στην αγορά της Λαμίας, οι βάρκες, οι Μονές και οι αγγελικές συνάξεις στον Αθωνίτικο ουρανό, συνθέτουν το γίγνεσθαι του Βασίλη Σίμου, στην έκθεση που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην Ερμούπολη και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έκθεση φέρει την υπογραφή του επιμελητή και ιστορικού της τέχνης Χριστόφορου Μαρίνου, ενώ στα εγκαίνια παρευρεθήκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Θωμαίς Μενδρινου, ο εικαστικός σύμβουλος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργος Αλτουβας, αλλά και πλήθος φιλότεχνων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα θεσπέσια έργα του μεγάλου σύγχρονου Έλληνα ζωγράφου, Βασίλη Σίμου.

Θάνος Καψάλης
Δημοσιογράφος Ερμουπολη

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση