Στο «Πέταλο» θα απολαύσετε όλες τις αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις που λαχταράτε!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 08:10 Στο «Πέταλο» θα απολαύσετε όλες τις αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις που λαχταράτε!

Κατηφορίζουμε από το Καρπενήσι για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας ακολουθώντας τη διαδρομή που χαράζει ο Καρπενησιώτης ποταμός καθώς διασχίζει την κοιλάδα της Ποταμιάς.

Ένα τοπίο επιβλητικό, συγκλονιστικά όμορφο! Με αγέρωχα λυγερόκορμα έλατα, χιονισμένες βουνοκορφές, τρεχούμενα νερά και βαθιά φαράγγια... 



Φθάσαμε μαγεμένοι στο χωριό Γαύρος και σταθήκαμε να γευματίσουμε στο "Πέταλο", το παλιό πέτρινο σχολείο που που με την αγάπη και τη φροντίδα του Πάνου και της Σταυρούλας Μόκκα αναπαλαιώθηκε και μεταμορφώθηκε με σεβασμό ... προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια και έγινε σημείο αναφοράς στις γνήσιες παραδοσιακές Ρουμελιώτικες γεύσεις!



Τριγύρω νιώσαμε την ανάσα της χιονοσκέπαστης "Καλλιακούδας" και "Χελιδώνας" και τα αγέρωχα αρχοντικά του Μεγάλου Χωριού μας έγνεφαν το καλωσόρισμα... Ένα μεγαλείο φύσης...



Εκεί λοιπόν μας υποδέχτηκαν σαν από παλιά να μας γνώριζαν ο Πάνος και η Σταυρούλα. Με ένα ζεστό χαμόγελο και μια λάμψη χαράς στα μάτια τους.

Έτσι απλά μας κέρασαν τα πρώτα τσιπουράκια σχεδόν στην είσοδο...και τους νιώσαμε δικούς μας ανθρώπους...



Μέσα μας περίμενε ένα κινηματογραφικό πλατό...μεγαλείο απλότητας των παλιών καλών χρόνων που τα λίγα ήταν πολλά ...στους τοίχους έργα του καταξιωμένου Ευρυτάνα λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά... υποκλιθήκαμε...



Και ήρθε ο κατάλογος, δεν χρειάστηκε βεβαίως...οι μυρωδιές πρόδιδαν τα πολλά και τα καλά τους...!

Αρνί σούβλας, εξαιρετικό κοντοσούβλι και κοκορέτσι, ζουμερά παϊδάκια αρνίσια και κοτόπουλου κ.α ΟΛΑ στα κάρβουνα!



Ωραία πιάτα και τα μαγειρευτά, ...αρνάκι στη γάστρα, κόκορας κρασάτος, σπετοφάι, φασολάδα, μανιταρόσουπα κ.α



Γευτήκαμε τις εξαιρετικές παραδοσιακές ρουμελιώτικες πίτες...και απολαύσαμε επίσης τις ολόφρεσκες σαλάτες, τυρί φέτα ή σαγανάκι, τυροκαυτερή και καταπληκτικό κατίκι.



Εξαιρετικό πιάτο η πέστροφα ψητή ή τηγανιτή με φρέσκο βούτυρο.



Όλα τα πιάτα είναι ολοφάνερα πληθωρικά σε γενναίες μερίδες, Α ποιότητας ολόφρεσκα της Ευρυτανικής γης!
Για το φινάλε ...κέρασμα του μαγαζιού ...υπέροχο ραβανί ή πορτοκαλόπιτα!



Μια αξέχαστη εμπειρία ...που την αποτυπώσαμε στη ψυχή μας και στη φωτογραφική μας μηχανή γιατί θέλαμε να τη μοιραστούμε μαζί σας !


Χαιρετίσαμε τον Πάνο και την Σταυρούλα και ανηφορίσαμε κατά το Μεγάλο Χωριό. Τους είπαμε ότι θα ξανασμίξουμε σύντομα εκεί... σ´ενα καταφύγιο απόδρασης από τις σκοτούρες της καθημερινότητας...

Η ταβέρνα "Το Πέταλο" λειτουργεί από το 1994.


Ταβέρνα «Το Πέταλο»
Γαύρος, Μεγάλο Χωριό, Καρπενήσι
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.topetalo.gr

Τηλ. Κρατήσεων: 2237 041487
Facebook: Το Πέταλο - Ταβέρνα
Instagram: topetalo

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση