Αθανασία Στιβακτή: «Η επόμενη θητεία μας θα απογειώσει το Δήμο»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 08:12 Αθανασία Στιβακτή: «Η επόμενη θητεία μας θα απογειώσει το Δήμο»

«Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας βρίσκεται μόνο ο δημότης του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας...», τονίζει η εκ νέου υποψήφια Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή.

Έχοντας ένα σαφές προβάδισμα απέναντι στους άλλους υποψήφιους Δημάρχους στο Δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας, η Αθανασία Στιβακτή διεκδικεί την επανεκλογή της έχοντας να παρουσιάσει έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της αλλά και να καταθέσει το όραμά της για το Δήμο του αύριο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και στο LamiaReport, η Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας και εκ νέου υποψήφια Αθανασία Στιβακτή, κάνει τον αναλυτικό απολογισμό της προηγούμενης θητείας της, μιλάει για το "υπερκομματικό ψηφοδέλτιο από εξαιρετικούς ανθρώπους που δρουν ως ομάδα" και παρουσιάζει το όραμά της για "ένα Δήμο βιώσιμο, συνεκτικό και ανθεκτικό στις σύγχρονες προκλήσεις". Έχοντας να επιδείξει, όπως σημειώνει, "δουλειά, ήθος συνέπεια, αποτέλεσμα και αγάπη", δεσμεύεται πως "στο επίκεντρο της στρατηγικής μας βρίσκεται μόνο ο δημότης του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας".

Συνέντευξη:

LR: Γιατί αποφασίσατε να είστε ξανά υποψήφια στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

ΑΠ: Πριν τέσσερα χρόνια οι δημότες του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας μας εμπιστεύτηκαν την αποστολή να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά, σε μία νέα, καλύτερη πραγματικότητα. Παρά το γεγονός πως ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή, πετύχαμε πολλά. Ωστόσο, ο Δήμος μας χρειάζεται περισσότερα, συνεπώς η συνέχειά της αποτελεί χρέος για εμάς. 

Το πρώτο αυτοδιοικητικό μας ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη περίοδο, μέσα στις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημικής και ενεργειακής κρίσης. Όμως, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον προγραμματισμό, μέσα από άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις και θέτοντας στο επίκεντρο πάντα το δημότη, αποδείξαμε πως ανταποκρινόμαστε στην πολυπλοκότητα και στις απαιτήσεις των περιστάσεων. Προτεραιότητα και δέσμευσή μας είναι η υλοποίηση όλων των έργων μας και η εξασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας, προκειμένου να τον δούμε στη θέση που του αξίζει. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με όραμα, συνέπεια, δουλειά και αποτελεσματικότητα.

LR: Ο συνδυασμός σας έχει κάποια κομματική στήριξη; Έχει πάρει το χρίσμα κάποιου πολιτικού κόμματος;

ΑΠ: Ο κάθε άνθρωπος έχει την πολιτική του ταυτότητα, όπως άλλωστε κι εγώ. Ωστόσο, ο συνδυασμός μας παραμένει υπερκομματικός και αποτελείται από εξαιρετικούς ανθρώπους που δρουν ως ομάδα, σεβόμενοι τον πλησίον τους για την ανθρώπινη υπόστασή του, την πολιτική του ταυτότητα και τις κομματικές του προτιμήσεις. Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας βρίσκεται μόνο ο δημότης του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του καθοδηγεί τους στόχους, τις αποφάσεις και τις δράσεις μας. Με βάση αυτές τις αρχές μας, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία μεγάλη, ενωτική σύμπραξη δημοκρατικών δυνάμεων, γεγονός που αποδεικνύει πως η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ανήκει σε καμία παράταξη. 

Πρέπει να υπογραμμίσω, βέβαια, πως με την παρούσα διακυβέρνηση διεκδικήσαμε και πετύχαμε να φέρουμε σημαντικούς πόρους. Αυτοί οι πόροι λειτούργησαν ως κινητήρια δύναμη, καθώς αξιοποιούμε κάθε δυνατή χρηματοδοτική πηγή για την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής, που ήταν απαίτηση πολλών ετών και αποτελούσαν ανάχωμα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή μας καθώς και στην προώθηση πολλαπλών έργων και δράσεων σε όλους τους τομείς.

Να είστε λοιπόν βέβαιος, κ. Κωνσταντόπουλε, πως ο Δήμος μας δεν θα μείνει εκτός των κέντρων λήψης αποφάσεων και σε αυτή τη θητεία. Θα αιτηθούμε στην κυβέρνηση, πάντα με προτάσεις σοβαρές, ολοκληρωμένες και στοιχειοθετημένες, να λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς τις ανάγκες του Δήμου μας. Και είμαι σίγουρη πως θα το κάνει, θα τα καταφέρουμε.

Αν μας εμπιστευτούν οι δημότες, η επόμενη θητεία μας θα απογειώσει το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας. Έχουμε εργαστεί σκληρά με ήθος, συνέπεια, αγάπη και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Ο Δήμος μας βρίσκεται σε ασφαλή τροχιά ανάπτυξης.

LR: Είχατε δηλώσει στο παρελθόν «Να διαμορφώσουμε, να οικοδομήσουμε ένα νέο μέλλον». Πιστεύετε ότι τα καταφέρατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας;

ΑΠ: Είναι γνωστό πως επιδίωξή μας αποτελεί ένας Δήμος ικανός, που κρατάει τις νέες και νέους, που παρέχει θέσεις εργασίας και ποιότητα ζωής για τους δημότες του. Διαρκή μας μέριμνα είναι ένας Δήμος που αγκαλιάζει όλα τα χωριά του, από την Αγία Μαρίνα, την Αγία Παρασκευή, τη Δρυμαία, το Ζέλι, το Λευκοχώρι, το Μόδι και το Μπράλο, μέχρι τους Ξυλικούς, το Παλαιοχώρι, την Παναγίτσα, τη Σφάκα, την Τιθορέα και το Τιθρώνιο. 

Στα τέσσερα αυτά χρόνια, παρά τις δυσκολίες, υλοποιήσαμε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, με έργα και μελέτες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Διεκδικήσαμε χρηματοδότηση με τεκμηριωμένες προτάσεις, αξιοποιούμε αποδοτικά όλα τα εργαλεία και προωθούμε έργα και μελέτες, που ενδυναμώνουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας με συνολικό προϋπολογισμό 40,5 εκ.€. 

Δεν έχω πάψει να πιστεύω, μέχρι και σήμερα, πως σε συνεργασία με τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εμπόδια και δυσκολίες, καθώς και να διαμορφώσουμε ένα νέο μέλλον, καλύτερο για όλους μας. Γι΄ αυτό άλλωστε από την πρώτη μέρα δεσμευτήκαμε πως η προσπάθεια που θα καταβάλουμε θα είναι καθημερινή και αδιάλειπτη μέχρι να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο. Η αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, λειτούργησε αυτά τα τέσσερα χρόνια, σαν έναυσμα για μία συντονισμένη προσπάθεια να οικοδομηθεί το μέλλον που ονειρευόμαστε για το Δήμο μας.

LR: Ποιό είναι το όραμά σας για το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας;

ΑΠ: Σας ευχαριστώ πολύ που μου κάνετε τη συγκεκριμένη ερώτηση. Θα ήθελα να δώσω έμφαση στο γεγονός πως, όπως υποσχεθήκαμε προεκλογικά, καθημερινά οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι επισκέπτονται και τα δεκαέξι  χωριά του Δήμου μας.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ερχόμαστε σε επαφή με την πλειοψηφία των δημοτών μας, αφουγκραζόμαστε προσεκτικά, καταγράφουμε τις ανάγκες τους, τις αξιολογούμε, τις κάνουμε προτεραιότητες και τις εντάσσουμε στο πρόγραμμα του Δήμου μας. Η σύγκλιση και η συνεργασία ήταν από την αρχή ο στόχος και ο σκοπός του συνδυασμού μας. Δεν αποκλείσαμε, ούτε βάλαμε διαχωριστικές γραμμές. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια για το καλό του Δήμου μας.

Για εμάς η συγκεκριμένη συναναστροφή με τους δημότες είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα συνεχίσει στη νέα θητεία μας, αν φυσικά οι πολίτες το επιθυμούν και μας εμπιστευτούν. Ο Δήμος και οι άνθρωποί του εξελίσσονται, γεγονός που δημιουργεί νέες ανάγκες. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες των τεσσάρων ετών λειτουργούν ως διδάγματα, ο εμπλουτισμός του προγράμματος των έργων και των δράσεων μας αποτελεί επακόλουθο των στοχευμένων λύσεων που υιοθετούνται.

Η στρατηγική μας συνεχίζει στο ίδιο επιτυχημένο πλαίσιο με όραμα να δημιουργήσουμε ένα Δήμο ικανό να αγκαλιάζει και να στηρίζει το σύνολο των δημοτών δίχως διακρίσεις, με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό της τοπικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του τουρισμού, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την προστασία των πόρων, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα Δήμο βιώσιμο και ανθεκτικό στις σύγχρονες προκλήσεις.

LR: Περιγράψτε μας ποια θεωρείτε πως είναι τα πιο σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν στη θητεία σας στο Δήμο και πιστεύετε ότι συμβάλλουν αναπτυξιακά στον τόπο;

ΑΠ: Τα έργα που δρομολογήθηκαν στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας κατά τη θητεία μας αποτελούν το ισχυρότερο επιχείρημα που διαθέτουμε για την υποψηφιότητά μας στις επερχόμενες εκλογές. Τα τέσσερα έτη που βρίσκομαι στη θέση της Δημάρχου εκτελώ σε καθημερινή βάση μία αποτίμηση, βλέπω τα προβλήματα του Δήμου και καταλαβαίνω ακριβώς τι είναι εκείνο το οποίο είναι αναγκαίο για τις συνδημότισσες μου, τους συνδημότες μου και γενικότερα για τον τόπο μας. Το δικό μας αναπτυξιακό πλάνο στο τέλος της τετραετίας διαθέτει μετρήσιμους στόχους και έργα στις ακόλουθες αναπτυξιακές κατηγορίες:

Στον τομέα της εκπαίδευσης, έχουν ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 512.544,19€. Ενδεικτικά:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.
  • Αποκατάσταση βλαβών περίφραξης γυμνασίου – λυκείου Αμφίκλειας.
  • Αποκατάσταση περίφραξης Γυμνασίου – Λυκείου Ελάτειας..

Για την αναβάθμιση και αύξηση των αθλητικών υποδομών έχουν ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται έργα με συνολικό προϋπολογισμό 970.267,32 €. Ενδεικτικά: 

  • Βελτίωση υποδομών γηπέδων Αμφίκλειας και Τιθορέας.
  • Φωτισμός και περίφραξη γηπέδου ποδοσφαίρου στην Κάτω Τιθορέα.

Πραγματοποιήσαμε και προωθούμε μια σειρά από έργα που φθάνουν συνολικά τα 4.848.043,03€. Έργα αγροτικής οδοποιίας σε ολόκληρο το Δήμο, αλλά και για ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων, αναπλάσεις εισόδων οικισμών, αποκαταστάσεις κτιρίων και κυκλοφοριακές μελέτες

Αναδιαμορφώσαμε τις πλατείες και τα πάρκα μας, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.159.282,12 €. Προωθούμε έργα πολεοδομικής αναβάθμισης, ολοκληρώνοντας στρατηγικές μελέτες, όπως το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) και το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.). Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

  • Πολεοδομική αναβάθμιση και ανάπλαση εμπορικού κέντρου Αμφίκλειας.
  • Ανάπλαση κεντρικής πλατείας 25ης Μαρτίου στην Ελάτεια.
  • Ολοκληρωμένη ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου Αλσυλλίου Κάτω Τιθορέας για τη δημιουργία χώρου αναψυχής και δραστηριότητας.

Για την ολοκληρωμένη θωράκιση του Δήμου μας, από τα ακραία φαινόμενα και τις απειλές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προχωρήσαμε σε μια σειρά από έργα Πολιτικής Προστασίας προϋπολογισμού 728.468,10 €, ενώ την νέα περίοδο οι σχετικοί πόροι θα πολλαπλασιαστούν. Εφαρμόσαμε και αυξήσαμε τους ελέγχους υδραυλικής επάρκειας στις διατομές των ρεμάτων, ολοκληρώσαμε εργασίες άρσης κατολισθητικής επικινδυνότητας στην περιοχή Τιθορέας, και υλοποιούμε προγράμματα πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου υποδομών στο Δήμο. Δίνουμε έμφαση και επεκτείνουμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αμφίκλεια, την Κάτω Τιθορέα και την Ελάτεια, αλλά και στα μικρότερα χωριά της περιοχής μας. 

Έχει πραγματοποιηθεί και προωθείται μια πληθώρα έργων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη την έκταση του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 20.868.182,45 €.

Υλοποιούμε και προωθούμε έργα για τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, για να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή μας, με συνολικό προϋπολογισμό 2.344.680,62 €. Ειδικότερα: 

  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου,
  •  Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου.

Με δεδομένη την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε, δίνουμε προτεραιότητα στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου μας με την υιοθέτηση άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων,με έργα της τάξης των 3.298.512,24€:

  • Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των απαιτούμενων σταθμών φόρτισης αυτών
  • Εγκατάσταση ΦΒ Παραγωγής Ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης- αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. 
  • Σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων του Δήμου και παρακολούθησης παραμέτρων και συνθηκών εσωτερικών χώρων συνάθροισης κοινού 
  • Σύστημα έξυπνων και ενεργειακά αυτόνομων σταθμών ανάπαυσης (έξυπνα παγκάκια) 

Συνεχίζουμε στοχευμένα, ωριμάζουμε νέα ενεργειακά έργα και διεκδικούμε μεταξύ άλλων χρηματοδότηση για:

  • Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίων – Λυκείων Αμφίκλειας, Ελάτειας και Κάτω Τιθορέας 
  • Ενεργειακή Αναβάθμιση των Δημοτικών Καταστημάτων Αμφίκλειας, Ελάτειας και Κάτω Τιθορέας

Οργανώνουμε και προωθούμε τον αναδασμό στην περιοχή «Αεροδρόμιο» της Κοινότητας Αμφίκλειας όπως και στη Κοινότητα Σφάκας, έργα που επί πολλά χρόνια ήταν στάσιμα, ενώ πλέον τίθενται σε εφαρμογή. Ως κατεξοχήν αγροτικός Δήμος, δίνουμε βαρύτητα και προτεραιότητα σε έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των αγροτών μας και θα προσδώσουν μακροχρόνια οφέλη στον πρωτογενή τομέα. Ο αναδασμός συνιστά έργο πνοής, δεδομένου ότι αποσκοπεί στον εξορθολογισμό και στην τόνωση της γεωργικής παραγωγής, δημιουργώντας ένα σύγχρονο αγροτικό δίκτυο.

Στηρίζουμε παράλληλα τις αγροτικές δραστηριότητες του τόπου μας μέσα από έξυπνες εφαρμογές και την προώθηση ενός πληροφοριακού συστήματος και υποδομών τηλεμετρικού αγρομετεωρολογικού δικτύου για την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα του Δήμου (SMARTAGRI).

Εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης και βιώσιμου τουρισμού στο Δήμο μας. Υπό αυτό το πρίσμα, έχουμε ολοκληρώσει και προωθούμε έργα προϋπολογισμού 2.988.448,61€. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα έργα:

  • Εργασίες επανάχρησης του παλαιού Κινηματογράφου Κάτω Τιθορέας,
  • Μελέτη αποκατάστασης και αξιοποίησης ως πολιτιστικού – συνεδριακού κέντρου του Αρχοντικού Σκλαβούνου στη ΔΕ Αμφίκλειας,
  • Μελέτη κατασκευής κλίμακας πρόσβασης στο Σπήλαιο του Οδυσσέα Ανδρούτσου στην Τιθορέα,
  • Μελέτη δημιουργίας πολυχώρου πολιτισμού στην ΔΕ Ελάτειας,

Δημιουργείται Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην Κάτω Τιθορέα, που αποτελεί πάγιο αίτημα των δημοτών μας. Έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση μίσθωσης ακινήτου και ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, επιταχύναμε τις διαδικασίες ωρίμανσης και υλοποίησης έργων και δράσεων με τη συμμετοχή μας στον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Αμφικτυονίες Α.Ε.».

Αξιοποιούμε τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ» με έργα προϋπολογισμού 300.000,00€ και δράσεις όπως ο «Έξυπνος Οδηγός στήριξης τοπικών επιχειρήσεων», η «Πλατφόρμα διαχείρισης παιδικών σταθμών κι ενημέρωσης γονέων», η «Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων», κα.


 

LR: Ποιες ήταν οι προτεραιότητές σας την περασμένη τετραετία στην καθημερινότητα του δημότη;

ΑΠ: Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την καθημερινότητα του δημότη είναι εμφανείς από τα πολυάριθμα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας. Τα έργα εντάσσονται στις ακόλουθες προτεραιότητες:

  • Άμβλυνση των ενδο-δημοτικών ανισοτήτων σε όλους τους τομείς. 
  • Στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης, στήριξη και προώθηση των ικανοτήτων και του ταλέντου των ανθρώπων μας. 
  • Αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές κοντά στους πολίτες και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Προστασία και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου μας στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον και πολιτιστικό απόθεμα.
  • Αύξηση των πράσινων υποδομών και αναβάθμιση της λειτουργίας του οικιστικού περιβάλλοντος βάσει και των αρχών της κυκλικής οικονομίας. 
  • Βελτιωμένες υποδομές προσαρμοσμένες στην πρόληψη, στην κλιματική αλλαγή και στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. 
  • Στήριξη της τοπικής οικονομίας με καινοτόμα αξιοποίηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
  • Διευρυμένες και ανθεκτικές μεταφορικές υποδομές.

Θα ήθελα να τονίσω, σε αυτό το σημείο, πως για την υλοποίηση των έργων που εντάσσονται στις παραπάνω προτεραιότητες και συμφωνούν με την αναπτυξιακή μας στρατηγική διεκδικήσαμε και πετύχαμε την προσέλκυση επιπλέον πόρων από κάθε χρηματοδοτική πηγή.

Σκοπός μας αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί η υλοποίηση επιπρόσθετων έργων και δράσεων, αντάξιων των πολιτών του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

LR: Ποιες είναι οι διαφορές σας από τους πολιτικούς σας αντιπάλους και για ποιο λόγο ζητάτε από τους δημότες του Δήμου σας να σας εμπιστευτούν ξανά;

ΑΠ: Αρχικά θα ήθελα να καταστήσω σαφές σε όλους τους ανθρώπους του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας πως αντίπαλοί μας αποτελούν οι παλαιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, ενώ ως εμπόδια λειτουργούν οι δυσκολίες που συναντά ο τόπος μας και τον υποβαθμίζουν. Σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζουμε ως «αντιπάλους» τους άλλους υποψήφιους και τις άλλες πολιτικές παρατάξεις.

Όπως έχω ήδη αναφέρει, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία μεγάλη, ενωτική σύμπραξη δημοκρατικών δυνάμεων, γεγονός που αποδεικνύει πως η αυτοδιοίκηση δε μπορεί να ανήκει σε καμία παράταξη. Αφού ξεκαθαρίστηκε η αντίληψη περί «αντιπάλων», θέλω να εστιάσω σε εκείνα που μας διαφοροποιούν. Εργαζόμαστε για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας και την εξασφάλιση μίας νέας, βελτιωμένης καθημερινότητας στους κατοίκους του. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να φέρουμε σημαντικούς πόρους. Υλοποιούμε βασικά έργα υποδομής που ήταν απαίτηση πολλών ετών και αποτελούσαν ανάχωμα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή μας. Προωθούμε πολλαπλά έργα και δράσεις σε όλους του τομείς, αξιοποιούμε κάθε δυνατή χρηματοδοτική πηγή, ώστε ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας να συνεχίσει τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία του.

Στην προεκλογική μου ομιλία υποσχέθηκα και έπραξα. Και μάλιστα προχωρήσαμε σε περισσότερα από όσα υποσχεθήκαμε. Αυτό μας διαφοροποιεί. Έργα, μελέτες και προγράμματα έχουν ολοκληρωθεί. Πολυάριθμα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και αρκετά είναι εκείνα που η υλοποίησή τους είναι προγραμματισμένη για το επόμενο διάστημα, διότι έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή τους και έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες.

Είναι γεγονός πως μέσα σε μία τετραετία δε μπορεί να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του οράματος της Δημοτικής Αρχής, σίγουρα χρειάζεται χρόνος. Ωστόσο, εμείς εξακολουθούμε να δουλεύουμε για το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, το Δήμο μας. Τα έργα μας έχουν υπόσταση και φυσικό αντικείμενο, είναι χειροπιαστή. Για την επόμενη θητεία είναι πολλά περισσότερα έργα στο πρόγραμμά μας.


LR: Κλείνοντας τη συζήτησή μας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους δημότες σας;

ΑΠ: Πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου που μας εμπιστεύτηκαν, πριν τέσσερα χρόνια, να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε μία νέα καλύτερη πραγματικότητα.

Οι εκλογές φέρνουν πάντοτε αντιμέτωπους τους πολίτες με πολυάριθμα και σοβαρά διλήμματα. Επομένως, πριν αποφασίσουν, θα ήθελα να σταθούν στο γεγονός πως η παράταξή μας με όραμα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα θα συνεχίσει την προσπάθειά της.

Μέσα από το πρόγραμμά μας, τα έργα και τις δράσεις μας, βάλαμε το Δήμο μας σε σταθερές κι ασφαλείς ράγες ανάπτυξης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης για όλους. Η νέα εποχή που υποσχεθήκαμε είναι ήδη μπροστά μας κι έχουμε την ευκαιρία να την εμπλουτίσουμε κι άλλο, μέσα από τις απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων μας και του τόπου μας.

Παραμένουμε σταθεροί σε όσα υποσχόμαστε, μεριμνούμε για ένα καλύτερο παρόν, εργαζόμαστε σκληρά και με συνέπεια για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, για όλους χωρίς αποκλεισμούς.

Καμία και κανένας δεν περισσεύει. Η συμβολή όλων είναι πολύτιμη για τη διατήρηση του ασφαλούς, ανοδικού και ανθεκτικού δρόμου που έχουμε χαράξει.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα Δήμο βιώσιμο, συνεκτικό, ανθεκτικό. Με δουλειά, ήθος, συνέπεια, αποτέλεσμα και αγάπη για την Αμφίκλεια, την Ελάτεια, την Κάτω Τιθορέα. Και όλα τα χωριά μας: Αγία Μαρίνα, Αγία Παρασκευή, Δρυμαία, Ζέλι, Λευκοχώρι, Μόδι, Μπράλο, Ξυλικοί, Παλαιοχώρι, Παναγίτσα , Σφάκα, Τιθορέα και Τιθρώνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση