Ξεκίνησε το «Thermopylae Forum II» - Παρακολουθήστε το Live

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 11:32 Ξεκίνησε το «Thermopylae Forum II» - Παρακολουθήστε το Live

Το στρατηγικό συνέδριο με θέμα, «Επενδύσεις, Υποδομές & Τεχνολογία, ως Πυλώνες Περιφερειακής Ανάπτυξης»

Αυλαία στο «THERMOPYLAE FORUM II» το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024, στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Καινοτομικού Μουσείου, που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και το Νο1 portal της Στερεάς, LamiaReport, με την τιμητική Συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, την Υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς, του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Θέμα του στρατηγικού συνεδρίου που μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σε Live Streaming από το YouTube.: «Επενδύσεις, Υποδομές & Τεχνολογία, ως Πυλώνες Περιφερειακής Ανάπτυξης

Το Forum ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30' το πρωί  με πολλή μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Εκ μέρους του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αλέξανδρος Γιαννέλος, ο οποίος περιέγραψε τη σημασία του «Thermopylae Forum» για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κάνοντας λόγο για θεσμό που ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική του.

Την εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε εκ των διοργανωτών, ο ιδιοκτήτης του LamiaReport και δημοσιογράφος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία για την τοπική κοινωνία και γενικότερα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η ανάπτυξη του ιστορικού αυτού χώρου.

Αναφέρθηκε στην επιτυχία του 1ου Forum επισημαίνοντας την ανάγκη για γοργά και συντονισμένα βήματα ανάδειξης και προβολής του «θησαυρού» που μας περιβάλλει. Η πρόταση είναι η εκκίνηση ενός σχεδίου για τη Φθιώτιδα του 2050, μια Φθιώτιδα που όπως είπε όλοι οραματιζόμαστε και θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Τα παιδιά, «οι νέοι άνθρωποι που πρέπει να τους δώσουμε τα εργαλεία να μείνουν στον τόπο τους. Αυτό είναι το χρέος μας για τις επόμενες γενιές», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την ανάγκη ενός ολιστικού σχεδίου πάνω από κόμματα και πρόσωπα.

Ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή την προσπάθεια έκανε στους νέους αριστούχους, «στα φωτεινά μυαλά», τα οποία και βραβεύονται στο πλαίσιο του «Thermopylae Forum». Φέτος με την ευγενική υποστήριξη του γνωστού δικηγόρου Σωτήριου Μπρέγιαννου βραβεύονται 10 αριστούχοι που πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις στις τελευταίες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το «THERMOPYLAE FORUM II» τιμά με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς διεξάγεται με την τιμητική υποστήριξη της Ι.Μ. Φθιώτιδας. Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του διατύπωσε τη χαρά του για τη διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου στο συγκεκριμένο ιστορικό χώρο, επιμένοντας στη λέξη «αειφορία» τονίζοντας τη σημασία της για την ανάπτυξη. «Καμία ανάπτυξη χωρίς σχέδιο ή πλάνο για αυτό και θεωρώ ολύ σημαντική τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου φόρουμ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την έναρξη του 2ου Thermopylae Forum χαιρέτισε ως οικοδεσπότης και ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, που στάθηκε στη σημειολογία του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών για την ελληνική και παγκόσμια ιστορία, ως σύμβολο αντίστασης και ανδρείας. Δεσμεύθηκε ότι ως δημοτική αρχή θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να αξιοοιήσουν κάθε πόρο και χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάδειξη και προβολή των ιστορικών, ιαματικών θησαυρών και να δώσουν ζωή στην περιοχή.

Το «Thermopylae Forum II»:

Δείτε παρακάτω τους ομιλητές και τις ενότητες του προγράμματος:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση