Ο Γιάννης Αναστασίου μας συστήνει τον επαγγελματικό προσανατολισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 08:26 Ο Γιάννης Αναστασίου μας συστήνει τον επαγγελματικό προσανατολισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία καλή ζωή σημαίνει σωστή επιλογή επαγγέλματος και ο Γιάννης Αναστασίου μας απαντάει με πολύ απλά λόγια σε ερωτήσεις που επιτέλους πρέπει να απαντηθούν!

Είναι γεγονός ότι ο  έγκαιρος και άρτιος επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς η ύπαρξη πολλών επαγγελμάτων, αλλά και ο κορεσμός αρκετών -για καιρό δημοφιλών- εργασιακών επιλογών, καθιστούν δύσκολη για τους εφήβους τη διερεύνηση της ιδανικότερης για εκείνους επαγγελματικής αποκατάστασης, χωρίς την ύπαρξη μιας ουσιαστικής καθοδήγησης.

 Ο Επαγγελματικός προσανατολισμός λοιπόν αποτελεί την απόλυτη επιστημονική καθοδήγηση του ατόμου για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματός του, ανάλογα με τον χαρακτήρα του, τα ενδιαφέροντά του, τις κλίσεις του, αλλά και την αγορά εργασίας.

Αναμφίβολα ένα μεγάλο ποσοστό νέων εγκαταλείπει τις σπουδές ή το επάγγελμα που έχει επιλέξει λόγω λανθασμένων επιλογών και έλλειψης σωστού προσανατολισμού. Φυσικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα…

  • Μειωμένη απόδοση στο χώρο εργασίας και μηδενικές πιθανότητες ανέλιξης
  • Αντικοινωνική συμπεριφορά ατόμων
  • Πρόκληση ψυχολογικών προβλημάτων
  • Στέρηση της χαράς της δημιουργίας
  • Η συνεχής αποτυχία θεωρείται αδικία και παραγκωνισμός
  • Σταθερή ποιότητα Ζωής καθώς δεν δίνονται υψηλές αμοιβές λόγω της μειωμένης εργασιακής παραγωγικότητας

Μέσω ενός ορθά τελούμενου επαγγελματικού προσανατολισμού και των αξιόπιστων τεστ  οι νέοι μπορούν να βρουν αυτό ακριβώς που τους ταιριάζει.

Δείτε το βίντεο με τον Γιάννη Αναστασίου, πιστοποιημένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και συνεργάτη της Ariston Psychometrics και άλλων οργανισμών:


Ειδικότερα το ΑΡΙΣΤΟΝ τεστ αποτελεί ένα πρωτοποριακό, έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις , τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε ατόμου και προσδιορίζει τα επαγγέλματα εκείνα που του ταιριάζουν, καθώς και τα αντίστοιχα Τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Αναλυτικότερα απευθύνεται:

  • Σε μαθητές Γυμνασίου, προκειμένου να τους δώσει κατεύθυνση και προσανατολισμό στην παραπέρα πορεία τους αλλά διέξοδο και απάντηση σε όσους αντιμετωπίζουν το δίλημμα : Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ;
  • Σε μαθητές της Α΄ Λυκείου, προκειμένου να τους δώσει έγκαιρη αλλά και έγκυρη λύση, στο δίλημμα  επιλογής κατεύθυνσης.
  • Σε μαθητές της Β΄ Λυκείου, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητές τους με συγκεκριμένα επαγγέλματα, ώστε να λάβουν σωστές αποφάσεις σχετικές με την  αλλαγή της κατεύθυνσης, καθώς και την επιλογή ειδικού και επιλεγόμενου μαθήματος.
  • Σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου να εντοπίσουν τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους, με ταυτόχρονη πληροφόρηση για τις αντίστοιχες σπουδές, ώστε με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, να λάβουν με ασφάλεια και σιγουριά, αποφάσεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον τους.
  • Σε φοιτητές και πτυχιούχους τμημάτων, προκειμένου να εντοπίσουν Μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία τους ταιριάζουν με βάση τις επαγγελματικές κλίσεις, δεξιότητες και ικανότητες τους.
  • Σε ενήλικα άτομα, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν την επαγγελματική τους καριέρα. Απευθύνεται σε άνεργους που αναζητούν εναλλακτικά εργασιακά περιβάλλοντα, καθώς επίσης και σε εργαζόμενους που συνειδητοποιούν πως το επάγγελμα το οποίο ασκούν δεν τους ικανοποιεί πλέον.

Γνώμονας λοιπόν του Γιάννη Αναστασίου αποτελεί  η σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των νέων, καθώς και των ενηλίκων. Είναι εδώ για να βοηθήσει όλους όσους πραγματικά θέλουν να ανακαλύψουν ποιό είναι το επάγγελμα που τους ταιριάζει με βάση τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Ένα ταξίδι συμβουλευτικής ξεκινά για όλους αυτούς που θέλουν να επιλέξουν το σωστό επάγγελμα.

Τώρα κάθε νέος διαμορφώνει την εικόνα για τον εαυτό του αλλά και την επαγγελματική του ταυτότητα, κάνοντας όνειρα και σχέδια για τη μελλοντική προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Μπορεί άλλες φορές να πιστεύει ότι είναι ικανός/ή για τα πάντα και άλλες φορές να μην είναι απόλυτα σίγουρος/η για τα δυνατά του σημεία και για το τι τον ενδιαφέρει πραγματικά ή συχνά να μην ξέρει τι να επιλέξει.

Το μέλλον σου ανήκει. Ήρθε η ώρα να κατακτήσεις το επάγγελμα που σου αξίζει

Bright Minds
Πατρόκλου 25, Λαμία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231307114 & 6948045515
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
brightminds.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση