Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Ήττα και αποκλεισμός από το Europa League

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 00:18 Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Ήττα και αποκλεισμός από το Europa League

Ο Παναθηναϊκός με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί και μαθηματικά από τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, έχοντας όμως ελπίδες για τη συμμετοχή στο Conference League.

Με πολύ επιθετική φιλοσοφία στο ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός έδωσε πολλούς κενούς χώρους στη Βιγιαρεάλ και βρέθηκε να χάνει με 3-0, αλλά με μεγάλη “μάχη” στη συνέχεια, μείωσε σε 3-2 και λίγο έλειψε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Ισπανία.

Ο Παλάσιος με πλασέ μετά από εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο δοκάρι και ο Έλληνας επιθετικός με άψογο τελείωμα λίγο μετά, πέτυχαν τα γκολ για τους “πράσινους”, οι οποίοι είχαν και ένα ακυρωμένο τέρμα του Αϊτόρ μέσω VAR.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να “πιέσει” ψηλά τη Βιγιαρεάλ, έχοντας μία καλή στιγμή στο 10′ με τον Πέρεθ να σουτάρει από μακριά και τον Ρέινα να αποκρούει με δυσκολία.

Η Βιγιαρεάλ “απάντησε” με ένα σουτ του Μοράλες που απέκρουσε ο Μπρινιόλι με τις γροθιές, ενώ στο 23′ Σπόραρ και Αϊτόρ δεν κατάφεραν να τελειώσουν σωστά μία καλή επιθετική ανάπτυξη του “τριφυλλιού”.

Έχοντας όμως διαρκώς πολλούς παίκτες στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός έδωσε και αντίστοιχους κενούς χώρους στη Βιγιαρεάλ στην άμυνά του, με αποτέλεσμα να το… πληρώσει στο 29′. Ο Άκομαχ έκανε φοβερή κάθετη πάσα στον Μπαένα κι αυτός “τσίμπησε” την μπάλα προ του Μπρινιόλι για το 1-0 των Ισπανών στην αναμέτρηση.

Το γκολ “πάγωσε” τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς και μέσα σε πέντε λεπτά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, με τον Κομεσάνια να κάνει απίθανη ντρίμπλα και σουτ για το 2-0 της Βιγιαρεάλ στην αναμέτρηση.

Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκός να δέχεται όμως και τρίτο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Από λάθος του Αράο στην άμυνα, ο Μοράλες έκανε το 3-0 για το “κίτρινο υποβρύχιο” και φάνηκε να βάζει πρόωρο τέλος στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε όμως και συνέχισε να είναι ιδιαίτερα επιθετικός, ψάχνοντας το γκολ. Ο Αϊτόρ κατάφερε να σκοράρει έτσι στο 59′ από ασίστ του Παλάσιος, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, ως οφσάιντ.

Ούτε αυτό πτόησε όμως τους “πράσινους” που μείωσαν τελικά στο 66′ μετά από πέναλτι. Το VAR υπέδειξε στον διαιτητή την ανατροπή του Αϊτόρ στην περιοχή και ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση από τα 11 βήματα.

Ο Έλληνας επιθετικός σούταρε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρέινα, αλλά ο Παλάσιος πήρε το “ριμπάουντ” και με δικό του πλασέ, πέτυχε το γκολ για τον Παναθηναϊκός, “γράφοντας” το 3-1 στο ματς.

Το γκολ έδωσε… φτερά στους παίκτες του “τριφυλλιού”, που πίεσαν στη συνέχεια για μία… μυθική ανατροπή. Ο Ιωαννίδης βρήκε έτσι την ευκαιρία να σκοράρει στο 81′, με ιδανικό πλασέ στην “πλάτη” της άμυνας των Ισπανών. Έβαλε έτσι και “φωτιά” στο ματς για τα τελευταία λεπτά, με το ματς να γίνεται “ροντέο”.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βγήκαν μαζικά στην επίθεση για την ισοφάριση και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να “τελειώσουν” το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις. Ο Μπρινιόλι είπε “όχι” όμως σε τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες των Ισπανών και “κράτησε” το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Ούτε όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ιωαννίδη να έχει την καλύτερη στιγμή στο φινάλε για τους φιλοξενούμενους.

Το 3-2 παρέμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Παναθηναϊκό να αποκλείεται από τη συνέχεια του Europa League, όπου και έχει προκριθεί πλέον και η Βιγιαρεάλ, μετά τη Ρεν.

Οι συνθέσεις στο Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο) : Ρέινα, Φόιθ (78′ Αλτιμίρα), Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Ακομαχ, Παρέχο, Κομεσάνια, Τριγκέρος (78′ Πεντράθα), Μπαένα (68′ Ζεράρ), Μοράλες (68′ Ντίας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (75′ Βιλένα), Παλάσιος (87′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης).

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση