Άρης – Παναθηναϊκός 0-2: Μέχρι τέλους στη μάχη για το πρωτάθλημα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 23:14 Άρης – Παναθηναϊκός 0-2: Μέχρι τέλους στη μάχη για το πρωτάθλημα

Σημαντική νίκη για τους Πράσινους

Με τον Σπόραρ να μπαίνει ως αλλαγή και να ανοίγει το σκορ και τον Μπράμπετς να βάζει αυτογκόλ στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τον Άρη για την 4η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και παραμένει στη μάχη του τίτλου.

Οι Πράσινοι ήταν αυτοί που καίγονταν για τη νίκη και φάνηκε και από το γεγονός ότι ήταν αυτοί που πήραν από νωρίς την κατοχή της μπάλας και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας τον τρόπο για να απειλήσουν και κατ’ επέκταση να φτάσουν και στο γκολ. Αυτό, όμως, δεν ήταν και τόσο εύκολο, όπως φάνηκε.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ είχε την πρώτη της φάση στο 13′ με τον Ιωαννίδη που πήρε την κάθετη πάσα, πάτησε περιοχή και σούταρε άστοχα, για να ακολουθήσει στο 16′ η εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα που έφυγε άουτ. Από εκεί και πέρα, όμως, λίγα πράγματα… Με τον Μπερνάρ μπλοκαρισμένο και τον Παλάσιος να μην είναι σε καλή μέρα, η μπάλα δεν έφτανε στον Ιωαννίδη όπως θα ήθελε. Έτσι, ήταν δύσκολο να υπάρξει και κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Στο 35′, μάλιστα, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε στην προβολή του Μορόν και στη συνέχεια η άμυνα απομάκρυνε, για να έρθει η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 37′, όταν ο Παλάσιος σούταρε από τη δεξιά γωνία της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με την έναρξη του δεύτερου ο Τερίμ έβγαλε τον Παλάσιος και έβαλε τον Σπόραρ, ο οποίος θα ήταν και αυτός που θα έδινε τη λύση στη συνέχεια… Την ώρα που οι Κίτρινοι ανέβαζαν την απόδοσή τους και έδειχναν περισσότερη διάθεση σε σχέση με το πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει.

Αφού πρώτα… προειδοποίησε στο 61′ με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σπόραρ μετά το γύρισμα του Βαγιαννίδη από δεξιά, ήρθε στο επόμενο λεπτό το 0-1 με γκολ του Σλοβένου φορ: Κλέψιμο του Μπερνάρ, πάσα στον Σπόραρ και αυτός κουβάλησε τη μπάλα και με πολύ ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα!

Οι Πράσινοι είχαν, πλέον, το προβάδισμα και οι Κίτρινοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, στην οποία όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν… Είτε επειδή ο Γκαρθία πλάσαρε άουτ στο 72′, είτε επειδή ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το… παραλίγο αυτογκόλ του Γεντβάι στο 85′, είτε επειδή ο Γεντβάι κατάφερε να διώξει πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 90′.

Και αφού δεν έγινε το 1-1, έγινε τελικά στο 92′ το 0-2 από το αυτογκόλ του Μπράμπετς, στον οποίο βρήκε η μπάλα μετά την απόκρουση του Κουέστα στο σουτ του Τζούριτσιτς στην αντεπίθεση. Νίκη, επομένως, για τον Παναθηναϊκό που παραμένει δυνατά στη μάχη του τίτλου.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι, Ζουλ (59′ Βερστράτε), Νταρίντα (73′ Τζούρασεκ), Μ. Γκαρθία (73′ Ανσαριφάρντ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέιρο (73′ Φετφατζίδης), Μορόν.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (76′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (88′ Μαντσίνι), Παλάσιος (46′ Σπόραρ), Μπερνάρ (76′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (91′ Βέρμπιτς).

πηγή: newsbeast.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση