Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό…

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 08:30 Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό…

Ένα Ταξίδι στην Απώλεια και την Αναγέννηση.... «Είμαι εδώ για να στηρίξω εκεί έξω όποια γυναίκα βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση και αισθάνεται μόνη….»

Κατάθεση ψυχής από μία μητέρα που βίωσε το απόλυτο πένθος, χάνοντας το μωρό που κυοφορούσε στον 8ο μήνα.

Η κα Γιώτα Μακρή, ζήτησε να μοιραστεί την τραγική της εμπειρία, θέλοντας μέσα από αυτή, να βοηθήσει όποια άλλη γυναίκα ενδεχομένως πονάει μόνη της.

«Να τη πάρω μια αγκαλιά και να τη βοηθήσω όπως μπορώ να προχωρήσει», μας γράφει στην επιστολή με την οποία μας ζητεί να δημοσιοποιήσουμε την ιστορία της.

Το μήνυμα - ζωής έχει ως εξής:

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που το μονοπάτι έχει δύο επιλογές. Την απόλυτη καταστροφή και την ανασυγκρότηση.

Εκεί βρέθηκα όταν έχασα το μωρό μου ούσα έγκυος 8 μηνών. Έζησα συναισθήματα πρωτόγνωρα, μη διαχειρίσιμα, ενός ιδιαίτερου πένθους. Ενός πένθους που μόνο αν ζήσεις μπορείς να καταλάβεις ότι κλονίζει κάθε κομμάτι του κορμιού, της ψυχής και της προσωπικότητας σου. Ενός πένθους, μη αποδεκτού κοινωνικά γιατί για πολύ κόσμο το μωρό αυτό δεν υπήρξε ποτέ και … «δεν πειράζει, εσύ θα ξαναπροσπαθήσεις για ένα νέο μωράκι που θα συμπληρώσει το κενό και θα ξεχάσεις».

Δεν ξεχνάς σε διαβεβαιώνω απλά όπως σε κάθε πένθος μαθαίνεις να ζεις με αυτό.

Μετά από αυτή μου την εμπειρία, ήταν που συνάντησα το κ. Χαρίτο. Χωρίς πολλά λόγια μου έδειξε ότι επιστημονικά θα είναι δίπλα μου σε μια επόμενη κύηση. Πράγματι, χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, χωρίς τις ψεύτικες πολυτέλειες των ιδιωτικών μαιευτικών γραφείων, στάθηκε σε κάθε ανάγκη της εγκυμοσύνης μου με προσήλωση.

Ο κ. Χαρίτος δεν βοήθησε να γεννηθεί μια ψυχή, αυτή της κόρης μου, μα και η δικιά μου.

Όλο αυτό το μήνυμα δεν αποτελεί μόνο μια μνεία στο άνθρωπο που με βοήθησε να ξανασηκωθώ αλλά ένα έναυσμα να εμπιστευτείτε το νοσοκομείο της Λαμίας και τους γιατρούς του που με τόσο κόπο προσπαθούν να μας βοηθήσουν με τόσα λίγα όπλα και προνόμια. Το να σνομπάρει ένας τόπος το νοσοκομείο του, μόνο άσχημα μπορεί να φέρει για τους ίδιους τους κατοίκους. Ας το βοηθήσουμε να ανθίσει, ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί. Πέραν του γιατρού μου ευχαριστώ όλη την ομάδα μαιευτικής Λαμίας που βοήθησε κομβικά τη κρίσιμη στιγμή.

Προφανώς τα λόγια περιττεύουν για την στήριξη του Αλέξανδρου μου και της οικογένειας μου σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Αν βιώνεις κάτι παρόμοιο, μια περιγεννητική απώλεια, στείλε μου μέιλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα είμαι εκεί, να το περπατήσουμε μαζί.

Με αγάπη Γιώτα Μακρή.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση