Βέροια - Δικηγόρος 29χρονης: "Είδα ένα πονεμένο πλάσμα - Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 11:29 Βέροια - Δικηγόρος 29χρονης: "Είδα ένα πονεμένο πλάσμα - Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη"

Ο δικηγόρος της 29χρονης μητέρας από τη Βέροια υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη μετά το περιστατικό "ρωτούσε αν το παιδί είναι στη ζωή ή κατέληξε". Όσα δήλωσε για το προφίλ της 29χρονης και την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος της 29χρονης μητέρας από την Βέροια, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς φέρεται να έπνιξε το 11 μηνών βρέφος της στον Αλιάκμονα, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα "πονεμένο πλάσμα".

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Αντώνης Μπιδέρης, μιλώντας στην εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ, περιέγραψε την 29χρονη μητέρα ως "έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χτες (Δευτέρα 2/1) αργά την έκβαση του συμβάντος"

Ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως την έχει αρνηθεί.

Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο", ανέφερε.

"Στόχος μας είναι μια δίκαιη δίκη"

Για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ο κ. Μπιδέρης δήλωσε,

"Είμαστε στο δρόμο προς την ανάκριση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μπούμε σε βάθος δικογραφίας και σήμερα θα ανασυρθούν κάποια έγγραφα. Πιθανότατα αν υπάρχει δυνατότητα, θα τη συσχετίσουμε, αν υπάρχουν, όπως ακούω από το ρεπορτάζ, άλλες δικογραφίες οι οποίες μπορεί να συσχετίζονται.

Θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει οι δικαστές και σίγουρα ο εξαιρετικά έμπειρος ανακριτής της Βέροιας να σταθεί και σε γεγονότα που αφορούν τον καταλογισμό ή όχι της όποιας άδικης πράξης θα καταλήξει το δικαστήριο ότι έχει τελεστεί.

Ο ρόλος της υπεράσπισης δεν είναι να αθωώσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει. Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη δίκη και να δικαστεί κάθε άνθρωπος για την άδικη πράξη που πιθανότατα έχει τελέσει και στον βαθμό που του καταλογίζεται", υπογράμμισε.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική

Στην ερώτηση αν η 29χρονη είχε πράγματι χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική ή να λάβει σχετική φαρμακευτική περίθαλψη, ο κ. Μπιδέρης δήλωσε πως "δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει".

"Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης. Ήταν τόσο σοκαρισμένη που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν.

(…) Είναι μια πράξη το "αφαιρώ τη ζωή κάποιου", είναι η πράξη του 299, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από δόλο. Είναι μία άλλη πράξη το "αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει εκεί", τόνισε.

"Θα ζητήσουμε οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο"

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν μόνη της τη μοιραία στιγμή, απάντησε:

"Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Βεβαίως, θα ζητήσουμε οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και εμείς και η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Και κάτι τέτοιο θα το κάνουμε σήμερα".

Πρόσθεσε ακόμα ότι "Δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου κανένας από τους οικείους της, ούτε ο πατέρας του παιδιού. Πληροφορήθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ολοκληρώθηκε η τελετή (κηδεία). Με τον πατέρα δεν έχω έρθει σε καμία επαφή, δεν τον γνωρίζω και δεν έχει έρθει ούτε αυτός. Οι αστυνομικοί αυτό που είχαν να καταθέσουν το έχουν καταθέσει στη δικογραφία".

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση