Φυλάκιση Μπελέρη: Στην Αλβανία ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, πυρετός διαβουλεύσεων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 11:36 Φυλάκιση Μπελέρη: Στην Αλβανία ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, πυρετός διαβουλεύσεων

Διπλωματικές ενέργειες από την Ελλάδα για την υπόθεση του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση. Παραμένουν και οι δύο υπό κράτηση.

Κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο πραγματοποιεί η ελληνική πλευρά με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Φρέντι Μπελέρη και τον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση που παραμένουν υπό κράτηση.

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Θεοχάρης Λαλάκος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση. Ο Γενικός Γραμματέας, θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κρατήσεώς τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, έχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί με τους ανωτέρω. Η Ελληνίδα Πρέσβυς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.

Γιος Φρέντι Μπελέρη: "Ο πατέρας μου είναι βράχος ψυχολογικά"

Για την περιπέτεια που βιώνει η οικογένειά του μίλησε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει κρατούμενος ενώ παράλληλα είναι ο μεγάλος θριαμβευτής των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα.

Όπως είπε μιλώντας στον ANT1, η επικοινωνία με τον πατέρα του είναι προβληματική, καθώς μπόρεσε να του μιλήσει τηλεφωνικά μόνο μια φορά την περασμένη Πέμπτη όταν συνελήφθη και να τον δει μόλις για 5 λεπτά την Τρίτη (16/5).

«Ο πατέρας μου είναι ευτυχώς, ψυχολογικά "βράχος" και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας.

","width":136,"height":146}}}

«Θέλουμε τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ευρώπης για να αποτραπούν τα όποια σχέδια της αλβανικής κυβέρνησης να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών μέσα από την άδικη φυλάκιση του πατέρα μου», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι δικηγόροι μας διαβεβαιώνουν πως η υπόθεση είναι αστεία και στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του πατέρα μου».

«Ο Ράμα τις τελευταίες 10 ημέρες είχε πάρει επάνω του την αναμέτρηση στη Χειμάρρα και έλεγε ότι δεν θα ανεχθεί να χάσει τις εκλογές, μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον πατέρα μου όσο και για το σύνολο της ομογένειας», υπογράμμισε ο γιός του Φρέντι Μπελέρη και κατέληξε λέγοντας ότι «αν οι εκλογές ήταν ελεύθερες η νίκη θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα χαρακτήρισε "καθαρό" το αποτέλεσμα της κάλπης στη Χειμάρρα, λέγοντας πως πρέπει να γίνει αποδεκτό "ακόμη και εάν δεν μας αρέσει", δεν δίστασε όμως να αφήσει αιχμές ότι στην υπόθεση των εκλογών στη Χειμάρρα, υπήρξε ανάμειξη της ελληνικής κυβέρνησης για προεκλογικούς λόγους στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Φρέντι Μπελέρη στην πρώτη του αντίδραση μετά τη την εκλογική του νίκη στη Χειμάρρα δήλωσε:

"Νίκησε η Δημοκρατία. Κέρδισε η Χειμάρρα. Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα".

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση