Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Η κατάσταση είναι δραματική σε πολλές περιοχές - Θέλουμε μόνιμο προσωπικό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 16:39 Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Η κατάσταση είναι δραματική σε πολλές περιοχές - Θέλουμε μόνιμο προσωπικό

«Ακόμα και στο ΕΚΑΒ Αθηνών η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Για «δραματική κατάσταση» όσον αφορά τη στελέχωση του ΕΚΑΒ έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Μαθιόπουλος με αφορμή και τα τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε Κω και Νέα Μάκρη. 

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, δραματική σε πολλές περιοχές στη χώρα. Ακόμα και εδώ στο ΕΚΑΒ Αθηνών η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν υπάρχουν ούτε διασώστες αλλά και ασθενοφόρα σε σχέση με την Κω που υπήρχαν ασθενοφόρα -άλλα δύο να επιχειρήσουν- αλλά δεν υπάρχουν διασώστες» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαθιόπουλος ανέφερε ότι «για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο χρειάζονται 10 διασώστες».

«Άρα στην Κω έχουμε επτά μόνιμους και τρεις επικουρικούς και έτσι βγαίνει ένα ασθενοφόρο πρωί, απόγευμα, νύχτα. Για να ενισχυθεί περισσότερο το νησί ή όλα τα νησιά γιατί δεν είναι μόνο η Κως. Είναι στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στην Πάρο, στη Νάξο ένα ασθενοφόρο έχουμε και επιχειρεί και χειμώνα και καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εδώ και 15 χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκαν οι τομείς του ΕΚΑΒ, από το 2004 – 2005, υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Θέλουμε διασώστες μόνιμο προσωπικό γιατί έχουν ανοίξει κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας για επικουρικό προσωπικό. Συμμετοχή δεν υπάρχει, άρα θέλουμε μόνιμο προσωπικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση