Την ψηλότερη κορυφή του Ιράν κατέκτησε ο Δημήτρης Δηλαβέρης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 10:49 Την ψηλότερη κορυφή του Ιράν κατέκτησε ο Δημήτρης Δηλαβέρης

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ορειβασία.

Ο ορειβάτης Δημήτρης Δηλαβέρης κατέκτησε στην ψηλότερη κορυφή του Ιράν, το όρος Νταμαβάντ.

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ορειβασία σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες με τον ορειβάτη Δημήτρη Δηλαβέρη να φτάνει στην κορυφή του όρους Νταμαβάντ,  σε ύψος 5.671 μέτρα. 

Ο Δημήτρης Δηλαβέρης κατέκτησε μια ακόμη απαιτητική κορυφή στις 14 Ιουνίου περί τις 11:30 το πρωί (ώρα Ιράν).  Φτάνοντας στην κορυφή του όρους Νταμαβάντ, φωτογραφήθηκε με την σημαία του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής)

Το όρος Νταμαβάντ αποτελεί την υψηλότερη κορυφή του Ιράν. Βρίσκεται στο μέσο της οροσειράς Ελμπρούζ και είναι το ψηλότερο σημείο στη Μέση Ανατολή. Θεωρείται μάλιστα πως είναι και ενεργό ηφαίστειο, το ψηλότερο της Ασίας

Ο Δημήτρης Δηλαβέρης το 2022 είχε κατακτήσει τις τρεις υψηλότερες κορυφές της Βολιβίας. Οι τρεις αυτές κορυφές ήταν οι εξής: 

-Huayna Potosi  ( 6.088μ.) 

-Illimani (6.438μ.)

-Ancohuma   (6.427μ.)

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση