Φωτιά στο Λουτράκι: Στις φλόγες σπίτια, νέες εντολές εκκένωσης – Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 18:06 Φωτιά στο Λουτράκι: Στις φλόγες σπίτια, νέες εντολές εκκένωσης – Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο

Τραγική είναι η κατάσταση στο Λουτράκι με την μεγάλη φωτιά να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τα πρώτα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον οικισμό Ειρήνη στο Λουτράκι και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν καταστρέψει τα πρώτα σπίτια. Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα διόδια Καλαμακίου και εξαπλώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

 Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της. Είναι σημαντικό ότι εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην προχωρήσει στα σπίτια.

«Είναι μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς»

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

Έκλεισαν η παλιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου

Εξαιτίας της φωτιάς έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων ως τον κόμβο της  Επιδαύρου. Λίγο αργότερα η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.

Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ανέφερε… «Εκκενώσαμε μια κατασκήνωση με 1200 άτομα, έναν οίκο ευγηρίας και προσπαθούμε να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή. Είναι μεγάλο το μέτωπο».

Τα παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση Sportcamp μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλανόπουλος. 

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση