Σύσκεψη συντονιστικού για το Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 22:30 Σύσκεψη συντονιστικού για το Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία

Σε κοινό αγώνα Περιφέρειες και Δήμοι…

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη του αναβαθμισμένου συντονιστικού για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδος και Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας , ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστειδης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακκαβάς ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης,  ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Θανάσης Κασόλας,  o Γραμματέας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Παπαθανασίου. Το συντονιστικό πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι εκπροσώπησε ο Ηλίας Λίνος Υφαντής.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης έβαλε δύο άξονες:

α) Την πλατφόρμα λειτουργίας-σύνθεσης της επιτροπής

β) Μακροπρόθεσμους-βραχυχρόνιους στόχους. Όλοι συμφωνήσαν να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών με τη πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο τραπέζι.

Επίσης τέθηκε προς ενημέρωση η σημερινή απάντηση του Υπουργείου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο στην οποία δεσμεύεται ότι εντός του 2024 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τα πρώτα 28χμ έως τη διασταύρωση των Αμπελίων. Όλοι συμφώνησαν επίσης να ζητηθεί το έργο να προχωράει με τη μέθοδο "μελέτη-κατασκευή".

Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού, προς αυτή τη κατεύθυνση παρέθεσε παλαιότερες απαντήσεις του Υπουργείου για τα πρώτα 28χμ όπου μιλούσαν για σχεδόν ολοκληρωμένη μελέτη. Επίσης παρέθεσε και την απόφαση της 13-01-2023 του Υπουργείου Υποδομών για την οποία προκρίνονται 8000000 ευρώ για μελέτες για το Πλατυγιάλι - Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία για την οποία υπήρχε μια ασάφεια σχετικά με το Καρπενήσι-Άγιος Βλάσης (χρηματοδότηση μελετών που εκπονήθηκαν, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν καθόλου έως τώρα).

«Αναμένουμε τη συνάντηση του νέου συντονιστικού. Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας δεν πανηγυρίζουν αλλά επαγρυπνούν. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Περιμένουμε το έργο αυτό να δρομολογηθεί. Ζητάμε τα πρώτα 28χμ για το Αγρίνιο-Καρπενήσι ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ», σημειώνει το Συντονιστικό των κατοίκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση