Ασυνείδητοι παρκάρουν παράνομα και εμποδίζουν την διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων: «Πώς θα κατέβω;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 11:36 Ασυνείδητοι παρκάρουν παράνομα και εμποδίζουν την διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων: «Πώς θα κατέβω;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας με ασυνείδητους οδηγούς να παρκάρουν παράνομα εμποδίζοντας την διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων.

Ένα εξοργιστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το κέντρο της Αθήνας. Ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν παράνομα σε ράμπες αναπήρων καταπατώντας τα δικαιώματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας έχει παρκάρει μπροστά από μία μπάρα διέλευσης αναπηρικών αμαξιδίων εμποδίζοντας την κυκλοφορία τους και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα εκτός από το συγκεκριμένο σημείο δεν έχουν άλλον τρόπο να περάσουν τον δρόμο ασφαλείς και χωρίς κίνδυνο της ζωής τους.

Το βίντεο καταγράφηκε επί της οδού Καπνικαρέα και Μητροπόλεως στην «καρδιά» της Αθήνας και είναι ντροπιαστικό ωστόσο αποδεικνύει την αδιαφορία και την έλλειψη ενσυναίσθησης από κάποιους ανθρώπους.

«Δεν μπορώ να κατέβω τη Μητροπόλεως. Πώς θα κατέβω εγώ εδω; Το αριστούργημα της πολεοδομίας!», λέει με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο άνθρωπος που είναι εγκλωβισμένος με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Τα προβλήματα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα είναι πάρα πολλά καθώς έχουν πολλά εμπόδια ακόμα και στο να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα χρειαστεί να σταματήσουν την κυκλοφορία των αμαξιών, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Παρόλο που οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί η έλλειψη της αστυνομίας είναι παντελής και πολλές φορές μέχρι να σπεύσει στο σημείο για να καταγράψει την παράβαση, οι ασυνείδητοι έχουν πάρει τα αμάξια τους και έχουν φύγει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση