Σταϊκούρας και Παπαϊωάννου στο έργο δικτύου αποχέτευσης των οικισμών του Σπερχειού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 08:08 Σταϊκούρας και Παπαϊωάννου στο έργο δικτύου αποχέτευσης των οικισμών του Σπερχειού

Αφορά σε δύο υποέργα προϋπολογισμού 13.735.000 χωρίς το ΦΠΑ…

Το υπό κατασκευή έργο «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Δ΄ Λεκάνης Σπερχειού» που εκτελείται με δυο υποέργα, στη Δημοτική Κοινότητα Μεξιατών και στη Δημοτική Κοινότητα Βαρδατών, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου 2024, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Λαμιέων και Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑ Λαμίας Πανουργιά Παπαϊωάννου, παρουσία του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Ποντίκα, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο αφορά επτά χιλιάδες (7.000) συμπολίτες μας που διαβιούν σε δεκαέξι (16) οικισμούς Δ’ προτεραιότητας, οι οποίοι δεν διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης αστικών λυμάτων και αποχετεύονται είτε σε απορροφητικούς βόθρους είτε σε δίκτυα ομβρίων.

Η υφιστάμενη διαχείριση χωρίς δίκτυα αποχέτευσης επιβαρύνει ιδιαίτερα το περιβάλλον, και το οικοσύστημα Σπερχειού - Μαλιακού προκαλώντας ρύπανση στα υπόγεια και επιφανειακά νερά  δεδομένο ότι οι οικισμοί αυτοί βρίσκονται εντός της ευαίσθητης λεκάνης απορροής του Σπερχειού Ποταμού που καταλήγει στο Μαλιακό κόλπο.

Το φυσικό του αντικείμενο περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων προς τις ΕΕΛ Λαμίας και Υπάτης - Λιανοκλαδίου .

Το πρώτο υποέργο με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΛΕΚΑΝΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ» έχει προϋπολογισμό 7.635.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ).

Η σύμβαση υπογράφθηκε  στις 17 Ιανουαρίου 2024 και έχει διάρκεια κατασκευής 18 μήνες.

Αφορά τους οικισμούς της Ηράκλειας, τμήμα του δικτύου του Μοσχοχωρίου, του Ν. Κρίκελου, των Βαρδατών, του Γοργοποτάμου & Αλεποσπίτων, των Ζακαίικων, τμήμα του δικτύου του Κόμματος, της Α. ΔαμάσταςΚ. Δαμάστας - Χαλβατζέικων,  της Αγριλιάς και της Λυγαριάς.

Το έργο κατασκευάζεται σε μία φάση ως ενιαίο έργο αποχέτευσης που περιλαμβάνει και τις ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό και έχει αποδέκτη τη μονάδα Βιολογικού καθαρισμού της Λαμίας.

Το δεύτερο υποέργο με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΛΕΚΑΝΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ-ΥΠΑΤΗΣ» έχει προϋπολογισμό 6.100.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ).

Η σύμβαση υπογράφθηκε  στις 5 Ιανουαρίου 2024 και έχει διάρκεια κατασκευής 18 μήνες.

Αφορά τους οικισμούς Μεξιάτες,  Κωσταλέξι,  Κομποτάδες,  Αργυροχώρι,  Αμούρι και τέλος την Υπάτη, κατασκευάζεται επίσης σε μία φάση ως ενιαίο έργο αποχέτευσης που περιλαμβάνει και τις ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων.

Σύμφωνα με το Δήμο Λαμιέων, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΔΕΥΑ Λαμίας με την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού μέσου του Ταμείου Ανάκαμψης  και την σωρευμένη τεχνογνωσία, βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας για την ορθολογική διαχείριση των αστικών λυμάτων.

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου για το συγκεκριμένο έργο:

Δείτε φωτογραφίες:

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-2

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-3

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-4

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-5

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-6

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-7

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-8

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-9

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-10

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-11

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-12

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-13

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-16

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-17

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-18

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-19

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-20

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-21

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-23

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-25

Epivlepsi-ergon-deyal-mexiates-vardates-26

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση