Κρήτη: Καρέ-καρέ η διάσωση του 45χρονου Ισπανού από το φαράγγι της Σαμαριάς - Δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 10:47 Κρήτη: Καρέ-καρέ η διάσωση του 45χρονου Ισπανού από το φαράγγι της Σαμαριάς - Δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ

Το πόδι του άτυχου Ισπανού ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού όταν καταπλακώθηκε από βράχο

Μεγάλη ήταν η επιχείρηση που στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο φαράγγι της Σαμαριάς προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που τραυματίστηκε βαρύτατα όταν βράχος καταπλάκωσε το πόδι του μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ.

Σε βίντεο από το φαράγγι της Σαμαριάς έχουν αποτυπωθεί οι συντονισμένες ενέργειες των διασωστών στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής τους προς το ελικόπτερο που μετέφερε τον τραυματισμένο τουρίστα στο νοσοκομείο Χανίων.

Στο βίντεο φαίνεται πώς οι διασώστες διανύουν τα τελευταία μέτρα, κρατώντας το φορείο με τον τραυματία και το ανεβάζουν στο ελικόπτερο.

Ο 45χρονος τουρίστας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του , το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού.

Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του.

Μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, ο 45χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς η κατάταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη,. σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σε άλλο βίντεο έχει καταγραφεί η προσγείωη του ελικοπτέρου με τον άτυχο τουρίστα

Την επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνουν καρέ καρέ οι φωτογραφίες όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

faraggi_samarias_akrotiriasmos

faraggi_samarias_akrotiriasmenos5

faraggi_samarias_akrotiriasmenos6

faraggi_samarias_akrotiriasmenos_arthro

faraggi_samarias_akrotiriasmenos2

faraggi_samarias_akrotiriasmenos1

 

 

faraggi_samarias_akrotiriasmenos5
faraggi_samarias_akrotiriasmenos6
faraggi_samarias_akrotiriasmenos_arthro

 

 

 

 

 

faraggi_samarias_akrotiriasmenos2
faraggi_samarias_akrotiriasmenos1

«Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Έχει χάσει πολύ αίμα», μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση