Συνελήφθησαν δύο Κούρδοι σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 17:37 Συνελήφθησαν δύο Κούρδοι σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Δύο Κούρδοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην Ελλάδα. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Στη σύλληψη δύο Κούρδων, μελών του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (DHKP-C), προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.

Πρόκειται για:

  • 56χρονο ο οποίος, σύμφωνα με το ένταλμα, κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις – προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της οργάνωσης DHKP-C, και για
  • 54χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Για τον 56χρονο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση με το φουσκωτό και την μεταφορά όπλων που είχε βρεθεί στη Χίο το 2013 και για τον 54χρονο εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για συμπλοκή που είχε με αστυνομικούς στην Χαλκίδα, ενώ είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές το 2017 και το 2019 για όπλα που είχαν βρεθεί σε Σεπόλια, Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Επιπρόσθετα και οι δύο συνελήφθησαν για απείθεια λόγω του ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.

Τι εντοπίστηκε

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • κάρτες αποθήκευσης δεδομένων
  • σπρέι πιπεριού και
  • χρηματικό ποσό

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

πηγή: news247.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση