Επεισόδια στου Ρέντη: Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες για τον τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 10:47 Επεισόδια στου Ρέντη: Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες για τον τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα

Στα χέρια της αστυνομίας το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τους δράστες των επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στον μηρό.

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ευρισκόμενος σε καταστολή και διασωληνωμένος, η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών έχοντας επικεντρώσει την προσοχή της σε οργανωμένους οπαδούς, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Από τους μισούς από τους προσαχθέντες ελήφθησαν αποτυπώματα και DNA, ενώ παράλληλα έγινε και έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα για να εντοπιστεί ο χούλιγκαν που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα με πιστόλι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες που κρατούνταν στο Αλλοδαπών.

Οι δράστες της επίθεσης επέστρεψαν στο γήπεδο

Ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών είναι ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα το πιστόλι της φωτοβολίδας.

 

Ωστόσο στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον αστυνομικό και είναι πολύ πιθανό, να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, πουν να οδηγήσουν τις αρχές στον δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, από κάμερα εξωτερική του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών φαίνεται ότι όσοι προέβησαν στις επιθέσεις μπήκαν πάλι στο γήπεδο.

Όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Όμως, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA.

Άλλωστε και η αστυνομία με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν οι 424 προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι το άτομο είναι υποχρεωμένο να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί. Έτσι, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως όσοι δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά και θα ερευνηθούν οι λόγοι της άρνησης τους.

Η ΕΛΑΣ μιλά για δολοφονική επίθεση

Η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της χθες το πρωί έκανε λόγο, για ρίψη με ευθεία βολή περισσότερων εκ των μιας ναυτικών φωτοβολίδων μια από τις οποίες χτύπησε τον αστυνομικό στο πόδι προκαλώντας του μεγάλη αιμμοραγία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Νοσοκομειακές πηγές τόνιζαν ότι ο αστυνομικός έχασε πολύ αίμα μετά το χτύπημα με τη ναυτική φωτοβολίδα και ότι είναι νωρίς για να πούμε αν υπάρχουν άλλες βλάβες.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το protothema.gr, απεικονίζεται το μέρος της ναυτικής φωτοβολίδας που εκτόξευσαν σε ευθεία βολή οι χούλιγκαν, αμέσως μετά την αφαίρεσή της από το σώμα του από τους γιατρούς.

Δείτε τη φωτογραφία:

fotovolida-52511

Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, μετά την εισαγωγή του αστυνομικού στο νοσοκομείο, ανέφερε τα εξής:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα.

Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του τραυματισμού:

simeiio-travmatismou-1a
simeiio-travmatismou-2a
simeiio-travmatismou-3a
simeiio-travmatismou-4a
simeiio-travmatismou-5a

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για τη «δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ», έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και να διακριβωσει αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση