Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου οι αγρότες - Κινητοποιήσεων συνέχεια από Λακωνία έως Σέρρες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 18:12 Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου οι αγρότες - Κινητοποιήσεων συνέχεια από Λακωνία έως Σέρρες

Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του.

Οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων και η διέλευση των οχημάτων γίνεται ελεύθερα. Όπως μεταδίδει το Tempo24.News, από την κινητοποίηση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, αφού η γέφυρα έκλεισε από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των τρακτέρ της περιοχής και να έχει μπλοκάρει ο δρόμος.

Οι αγρότες κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας που δεν επέτρεπαν να φτάσουν στο σημείο, συμβολικά, τρακτέρ από την Αιτωλοακαρνανία. Ακολούθησε συγκέντρωση και στην πλευρά του Αντιρρίου για να επιτραπεί η διέλευση τους. Λίγη ώρα αργότερα ο δρόμος άνοιξε, τα τρακτέρ πέρασαν και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στη Γέφυρα.

Δείτε τα videos:

 

 

 

 

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας. Επίσης, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης και ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας Μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους βρίσκονται οι Μελισσοκόμοι, αλλά και σύλλογοι παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών.

Κινητοποιήσεων συνέχεια από Λακωνία έως Σέρρες

Γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών, απέκλεισαν με τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού. Ο αποκλεισμός του δρόμου, σύμφωνα με το enikos.gr, ήταν συμβολικός και διήρκησε για λίγα λεπτά. Παράλληλα, οι αγρότες άναψαν φωτιά και έκαψαν άχυρα.

Μπλόκο Δαφνίου Λακωνίας: Ολιγόωρος συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου

Συνεχίζουν τις υπαίθριες κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των συλλόγων της Λακωνίας. Το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, στον κόμβο του Δαφνίου Λακωνίας, προχώρησαν σε ολιγόωρο, συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Ο αποκλεισμός έγινε με τα τρακτέρ και με τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Γνωστοποίησαν εκ νέου, τα αιτήματά τους και κάλεσαν τους αρμόδιους να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους. Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, το μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών, θα έχει επαφή με φορείς, σωματεία και συλλόγους της Λακωνίας. Το πρωί της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου 2024, σχεδιάζεται μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης. Τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Λακωνίας, στηρίζει η Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου.

Νέα μπλόκα σε Δερβένι και Μουδανιά

Σήμερα αγρότες από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έκλεισαν στη 1 το μεσημέρι  το Δερβένι και τα Νέα Μουδανιά.

Πηγή: iefimerida.gr, enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση