Εκδήλωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τους ανήλικους παραβάτες: Ακούστε μας, δείξτε κατανόηση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 20:37 Εκδήλωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τους ανήλικους παραβάτες: Ακούστε μας, δείξτε κατανόηση

Πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για το ρόλο της «Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού προγράμματος «Justice Closer to children and their families»

Με τη συμμετοχή νέων, οι οποίοι εξιστόρησαν την προσωπική εμπειρία της εμπλοκής τους σε ποινικές διαδικασίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ειδική εκδήλωση για το ρόλο της «Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού προγράμματος «Justice Closer to children and their families» με τον διακριτικό τίτλο «JUST Closer».

Το ηχηρό μήνυμα των παιδιών ήταν: «Ακούστε μας. Δείξτε κατανόηση στους ανήλικους παραβάτες. Αντιμετωπίστε μας, αναλογιζόμενοι το νεαρό της ηλικίας μας».

Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνη, είναι η ενδυνάμωση του σεβασμού των δικονομικών εγγυήσεων και δικαιωμάτων ανηλίκων, που είναι ύποπτοι ή κατηγορούμενοι σε ποινικές διαδικασίες, μέσα από τις δικές τους προτάσεις και απόψεις, καθώς και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των Επιστημόνων και Επαγγελματιών του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης που συνεργάζονται με τα παιδιά και για τα παιδιά.

Στο πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στην πρακτική εφαρμογή της οδηγίας ΕΕ 2016/800, συμμετέχουν έξι εταίροι από τέσσερις χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν και μίλησαν, μεταξύ άλλων, για το σημαντικό ρόλο της «Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης», ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ιωάννης Κατσαρός.

26_2_24___1

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση