Η Ελληνίδα που κρύβεται πίσω από τη φωνή του Google Translate: Τι ανέφερε για τις βρισιές (BINTEO)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 15:24 Η Ελληνίδα που κρύβεται πίσω από τη φωνή του Google Translate: Τι ανέφερε για τις βρισιές (BINTEO)

Μια σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η φωνή του Google Translate και του Google Assistant.

H Βάσια Ζαχαροπούλου, σοπράνο στην Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι η φωνή που κρύβεται πίσω από το Google Translate και το Google Assistant.

«Αναρωτιόμουν πάντα αν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει άνθρωπος πίσω από το Google Translate και το Google Assistant και γενικά στο λογισμικό της Google, επειδή ο τρόπος που έχουν διαβαστεί τα σενάρια, οι λέξεις που έχω πει είναι πάρα πολλές. Ο τρόπος είναι πολύ συγκεκριμένος, δεν έχει τονική διαβάθμιση. Είναι σχετικά ξερός γιατί έτσι έπρεπε να είναι. Έχω ακούσει πολλές φορές ανθρώπους να λένε “μα είναι πραγματική φωνή;”».

«Έγινε ένα casting στο οποίο συμμετείχαν περίπου 150 κοπέλες. Πήγα στις τρεις επικρατέστερες και μετά μου ανακοίνωσαν ότι είμαι η επιλογή τους. Πέρασα από πολλά τεστ όμως για αυτό. Δεν ήταν μόνο το τεστ της φωνής. Με ρώτησαν ακόμη και πράγματα “Πώς μπορείς να διαχειριστείς ότι θα ακούς τη φωνή σου παντού”. Έχω ακούσει τη φωνή μου σε αεροδρόμια του εξωτερικού που καλεί τους επιβάτες της ελληνικής πτήσης για επιβίβαση. Έχω ακούσει τη φωνή μου σε μηχανήματα που μετρούν τη θερμοκρασία σε νοσοκομείο και λέω “Δεν είναι δυνατό”. Έχω πάρει ταξί, Uber, που έχουν αποκλειστικά τη δική μου φωνή και όταν έφτασε η στιγμή άκουσε τη φωνή μου και με πιάσανε τα γέλια».

«Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν δεν ξέρουν ότι είμαι η φωνή της Google και όταν το ανακαλύπτουν, το συζητάμε. Μου λένε “Δε το πιστεύω, σε έχω βάλει να πεις τόσα πολλά πράγματα”. Πολύ συχνά με ρωτάνε αν όντως έχω πει όλες αυτές τις βρισιές που λέω κατά καιρούς. Η απάντηση είναι “όχι”. Απλά το σύστημα είναι τέτοιο που παίρνει και ενώνει τις συλλαβές και δημιουργεί όποια λέξη θέλεις. Οι εγγραφές είχαν κάποιες απαιτήσεις. Ακολουθήσα μια πολύ συγκεκριμένη διατροφή και καθημερινότητα, προκειμένου να ανταπεξέλθεις. Έπρεπε η φωνή να είναι καθαρή κάθε μέρα. Έτρωγα πράσινο μήλο, γιατί ρυθμίζει το πεχά. Μου είχαν απαγορεύσει να πίνω καφέ και να βρίσκομαι σε χώρους που θα βλάψει τη φωνή μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση