Χρήστος Σταϊκούρας: Δρομολογούμε την αξιοποίηση των δύο νέων Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Αξόνων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 11:43 Χρήστος Σταϊκούρας: Δρομολογούμε την αξιοποίηση των δύο νέων Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Αξόνων

Προσερχόμενος στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στο Egmont Palace, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Αντικείμενο των συζητήσεων είναι η προώθηση των πράσινων μεταφορών, η ανθεκτικότητα των υποδομών στις μεταφορές, η ενίσχυση των σιδηροδρομικών μεταφορών και η υλοποίηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά και υπεύθυνα. Προμηθευτήκαμε και θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, ενισχύσαμε άμεσα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», την ηλεκτροκίνηση, αξιοποιούμε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για να ενισχύσουμε – ακόμη περισσότερο – τους σταθμούς φόρτισης, προωθούμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και δρομολογούμε, σε συνεργασία με άλλες χώρες, την αξιοποίηση  των δύο νέων Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Αξόνων και τη σύνδεση του σιδηροδρόμου με τους λιμένες της χώρας. Η χώρα αναπτύσσεται, εξελίσσεται, ισχυροποιείται». 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση